Magazin

Ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro și la ce să fiți atenți înainte de a face un împrumut bancar

Publicat: 08 oct. 2021

Înainte de a contracta un împrumut, puneți-vă câteva întrebări de bun simț. Și, mai presus de toate, faceți-vă timp pentru a face un bilanț al bugetului! Verificați în prealabil resursele și cheltuielile.

Care este limita de împrumut?

Limitele de împrumut sunt stabilite de fiecare creditor, iar valoarea limitei dvs. de credit personal depinde de bonitatea dumneavoastră. Gândiți-va la ce nevoi aveți. Dacă luați un împrumut pentru ceva care pur și simplu va face plăcere, cum ar fi o vacanță, vă recomandăm să vă gândiți să vă atingeți obiectivul prin accesarea rapidă a unui împrumut la o instituție financiară nebancară sau un descoperit de cont. Cu toate acestea, dacă apar datorii sau cheltuieli neașteptate, un credit de nevoi personale poate fi în interesul dvs. Suma pe care o solicitați atunci când contractați un împrumut personal ar trebui să fie limitată la nevoia dvs. reală.

Evitați un angajament prea greu de dus

Înainte de a contracta un împrumut, asigurați-vă că nu vă angajați la ceva prea greu. De exemplu, în vederea achiziționării unui apartament, va puteți întreba ce salariu trebuie să ai pentru un credit în valoare de 40000 euro. Răspunsul la această întrebare îl gășiți realizând simulările de credit de pe site-urile diverselor instituții financiare. Există și un suport prin telefon sau prin chat în acest sens. Acestea vă vor arăta cu precizie rambursările pe care va trebui să le faceți în funcție de suma împrumutată și de durata împrumutului. Amintiți-vă că, cu unele excepții, ratele lunare trebuie să fie onorate, chiar dacă venitul dvs. poate că a scăzut. Așa că păstrați o marjă de manevră.

Există adesea un compromis între valoarea plății lunare și costul total al creditului. Într-adevăr, pentru a fi nevoit să rambursați o sumă suportabilă în fiecare lună, poate fi necesar să contractați un împrumut foarte scump. De ce ? Deoarece cu cât este mai mică plata lunară, cu atât rambursați mai puțin capital și, prin urmare, perioada de rambursare a împrumutului va fi mai lungă, ceea ce crește costul total al creditului.

Citiți cu atenție oferta de împrumut

Fie că este vorba de obținerea unui credit ipotecar sau a unui credit cu aprobare online, instituția financiară vă va trimite o ofertă de împrumut prealabilă care descrie caracteristicile și condițiile împrumutului. Perioada de valabilitate a ofertei anterioare, înainte de a fi semnată, este de 15 zile pentru un credit de consum și de 30 de zile pentru un credit ipotecar. Și aveți o perioadă de retragere de 14 zile pentru un împrumut de consum sau o perioadă de răcire de 10 zile pentru un credit ipotecar. Nu uitați să folosiți bine această perioadă pentru a vă gândi la controlul angajamentelor dvs. viitoare.

Comparați ofertele

Când comparați diferitele oferte care vi se fac, luați în considerare toate elementele. Faceți comparații din APR (rată procentuală anuală) propusă. Obligatoriu în toate ofertele și actele de împrumut, precum și în publicitate, vă permite să aveți o viziune asupra costului global al finanțării dvs. și să o comparați cu ofertele de credit concurente. De asemenea, interesați-vă de celelalte criterii de selecție, cum ar fi asigurarea, garanțiile luate de unitate, condițiile de rambursare anticipată descrise în contractul de împrumut etc.

Adauga un comentariu