Sport

Ce șansă am ratat! Am jucat fricos și am luat doar un punct cu o echipă improvizată a Stelei

Publicat: 01 sept. 2016
1

CSM Poli Iași a obținut un egal pe terenul Stelei (1-1) aseară, într-o restanță din etapa I a Ligii I @ Ieșenii au jucat aproape o repriză întreagă în inferioritate numerică

 

Iașiul a ratat o șansă imensă de a obține o victorie uriașă pe terenul Stelei. Sau cel puțin să joace fotbal. Chiar dacă a avut în față o echipă vicecampioană cu 12 absențe notabile, chiar dacă a ajucat aproape toată repriza a doua în inferioritate numerică după eliminarea lui Onțel, Iașiul a jucat cu frică, a marcat un gol cu noroc și a obținut un punct norcos pentru care gazdele s-au declarat extrem de mulțumite la final. În ciuda absențelor numeroase din tabăra gazdelor, antrenorul Iașiului, Nicolo Napoli, a decis să joace din nou doar cu gândul la ofensivă, spre marea surprindere a multor oameni care ”nu se fricep la fotbal”, între care și Gabi Balint. A aliniat 5 fundași la start, în fața unei echipe care a jucat un vârf debutant în Liga I.

Și asta spune totul despre mentalitatea unui om de fotbal. Completarea a venit de la Andrei Cristea, la final: ”Trebuia să câștigăm acest meci. Eu cred că în această seară ar fi trebuit să profităm de această conjunctură. Steaua a avut mulți absenți, accidentați, plecați… Până la urmă e un rezultat echitabil, dar dacă am fi insistat de la început să jucăm, să jucăm, să înscriem, cred că puteam scoate mai mult”.

Ciudată tactică de ”câștigare meci” a avut Iașiul, au spus oamenii de fotbal după meci, aluzie la pronunția lui Napoli și la tactica lui ultradefensivă. Rezultatul?

Steaua a deschis scorul în minutul 21 prin Vâlceanu, jucător care a reluat în forță din șase metri sub bară o minge centrată din stânga de William De Amorim.

Cu două minute înaintea pauzei, ieșenii au egalat prin Bole, al cărui șut din afara careului a fost scăpat în propria poartă de Niță. O gafă mare comisă de portarul care aspira la un loc în cadrul lotului primei reprezentative.

În partea secundă, Steaua a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Onțel, jucător intrat la pauză în locul lui Bota și care l-a faultat grosonal pe Voicu în minutul 57. 

Până la final, Steaua a controlat jocul din punctul de vedere al posesiei, dar ocaziile mai mari au aparținut oaspeților pe contraatac. Cele mai mari au fost irosite de Vasile Gheorghe (53) și de Ciucur (87).

Steaua rămâne pe primul loc în clasament după acest joc, cu 14 puncte, urmată de Dinamo și CS Universitatea Craiova, ambele cu 12 puncte, și FC Botoșani, cu 10 puncte. CSM Poli ocupă locul 5, cu 9 puncte.

Una peste alta, un punct pe terenul Stelei rămâne un rezultat notabil, dar conjuctura în care a fost obținut transformă acest rezultat în unul slab. Concluzia tuturor a fost că Iașiul a jucat cu frică, ca o echipă fără pretenții de play-off, iar rezultatul a fost unul norocos.

Comentarii
  • desteptilor… elitistilor, cum adica Iasul a jucat in inferioritate numerica????????????? Lasa-ti sa scrie articolul unul care are macar 12 clase, de preferat cu bacalaureat.

Adauga un comentariu