Internet

Ce schimbare pregateste Facebook? Vezi ce modificari a mai facut compania

Publicat: 23 mart. 2012

Organizatiile care se ocupa de protectia intimitatii din Europa si SUA sunt in alerta dupa ce au observat cateva schimbari de terminologie in declaratie care „guverneaza” serviciile oferite de Facebook.

Deocamdata, nu exista ceva concret care sa-i sperie pe internauti insa faptul ca Facebook face cateva modificari minore, inseamna ca se pregateste ceva, argumenteaza activistii.

Mai precis, documentul „Statement of Rights and Responsabilites” (Declaratie de drepturi si responsabilitati) a revizuit termenul de „privacy policy” (politica de intimitate) cu cel de „Data Use Policy” (politica de folosire a datelor). Ciudat este faptul ca denumirea a fost folosita propriu-zis in aceasta „Politica de utilizare a datelor”, inca de acum un an insa de-abia la acest moment a fost modificata si in Declaratia de Drepturi si Responsabilitati.

Printre alte modificari minore, se numara si prevederea clara ca datele unui utilizator sunt impartasite aplicatiilor pe care prietenii sai le folosesc. Acest lucru se intampla insa de cinci ani si este prevazut in Privacy Policy, asa ca de ce de-abia acum a fost mentionat explicit si in Declaratia de Drepturi si Responsabilitati?

Specialista Sarah Downey, avocat la o companie specializata pe protejarea intimitatii in online, spune ca prin aceste modificari Facebook recunoaste ca se concentreaza pe culegerea de date ale utilizatorilor.

Cu toate acestea, Barry Schnitt, purtator de cuvant Facebook, insista ca nu se va face nicio schimbare in Privacy Policy, iar lucrurile adaugate in Declaratie de Drepturi si Responsabilitati „nu schimba absolut nimic in privinta folosirii datelor utilizatorilor”.loading...

Adauga un comentariu