National

Ce scrie Klaus Iohannis in noua sa carte despre Traian Basescu

Publicat: 19 mai 2015
1

Presedintele Klaus Iohannis scrie, in noua sa carte intitulata „Primul Pas”, despre prima intalnire avuta cu fostul sef de stat Traian Basescu, inainte de preluarea mandatului, dar si despre cum, in ultimele saptamani la Cotroceni, fostul presedinte vorbea obsesiv de serviciile secrete. Totodata, presedintele relateaza si despre presupusele dosare, pe care i le-ar fi lasat Traian Basescu.

„S‑a speculat atunci ca fostul presedinte mi‑ar fi predat dosare intregi, lucru absolut rizibil. Nici nu mi‑a predat nimic si nici nu as fi preluat asa ceva. Rolul presedintelui nu este acela de arhivar al natiunii. Un regizor de film isi poate imagina o scena in care un presedinte ii lasa celuilalt un seif cu dosare ultrasecrete, dar in realitate nu exista asa ceva. Desigur, exista documente strict secrete, dar ele au un regim specific si nu sunt pastrate in biroul meu de presedinte”, afirma Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste avertizarile primite din partea fostului sef de stat, in legatura cu serviciile de informatii, Iohannis sustine:

„In acelasi interval, Traian Basescu a reluat avertizarile in legatura cu puterea crescuta a serviciilor secrete. Personal, nu m‑am simtit deloc avertizat. Facuse deja niste afirmatii similare in timpul campaniei, si acelea destul de deplasate. Dupa ce a fost zece ani presedinte si a tot laudat serviciile, era evident ca a avut o contributie semnificativa la transformarea lor”, mai precizeaza Klaus Iohannis, in noul volum.

Adauga un comentariu