Sport

Ce scrie UEFA după calificarea României U21 la EURO și cine e jucătorul remarcat

Publicat: 21 nov. 2020
Ce scrie UEFA după calificarea României U21 la EURO
României U21

Forul european a amintit de performanța tricolorilor din 2019, când au ajuns până în semifinale, și a vorbit pe scurt și despre selecționerul Adrian Mutu

România U21 s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European, după remiza cu Danemarca, scor 1-1, iar UEFA a realizat un scurt portret pentru fiecare echipă.
Forul european a amintit de performanța tricolorilor din 2019, când au ajuns până în semifinale, și a vorbit pe scurt și despre selecționerul Adrian Mutu.

Ce scrie UEFA după calificarea României U21 la EURO și cine e jucătorul remarcat

„Este cel mai bun marcator din istoria echipei naționale a României (n.r – la egalitate cu Gică Hagi) și este recunoscut pentru cariera sa de fotbalist din Italia. Antrenorul naționalei U21 din ianuarie 2020”, a scris UEFA despre Mutu.
La secțiunea „One to watch”, UEFA l-a remarcat pe Ianis Hagi, care a fost convocat la o singură partidă din preliminarii:

„Un alt nume faimos din fotbalul românesc, fiul lui Gheorghe joacă la Rangers, în Scoția”.

Nu a fost uitat nici meciul spectaculos dintre România și Anglia, de la Campionatul European de tineret din 2019, când tricolorii obțineau o victorie entuziasmantă în grupe:

„În meciul cu Anglia nu s-a înscris după primele 75 de minute. S-a terminat 4-2 pentru România!”.

Echipele confirmate pentru EURO 2021 U21: Ungaria, Slovenia, Croația, Cehia, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Spania, Elveția.

Doar 15 naționale, printre care și România, au prezența confirmată la turneul final

În prezent, doar 15 naționale, printre care și România, au prezența confirmată la turneul final, situația fiind incertă în grupa 1. Italia s-a calificat din postura de lider (25p), Irlanda ocupă acum locul secund (19p), însă Islanda (18p) și Suedia (15p) au câte un meci mai puțin disputat, după ce jocurile lor contra Armeniei (penultima clasată) au fost anulate din cauza conflictului militar existent.

În ierarhia celor mai bune locuri secunde, unde sunt excluse rezultatele înregistrate contra codașei grupei, poziția a cincea, ultima care duce la turneul final, este ocupată de Polonia (grupa 5), cu 14 puncte. Cu toate acestea, locul polonezilor ar putea fi luat de Islanda, care se așteaptă să primească victoria la masa verde contra Armeniei și să ajungă astfel la 15 puncte.
Cazul a ajuns la Comisia de Control, Etică și Disciplină din cadrul UEFA, care va decide ultima echipă calificată la turneul final U21.

Tragerea la sorți pentru EURO 2021 U21. Când își află România adversarele de la turneul final

Tricolorii lui Adrian Mutu își vor afla adversarele din grupă joi, 10 decembrie, în urma tragerii la sorți de la Nyon.
Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe, gazdele Ungaria și Slovenia urmând să fie repartizate automat în grupa A, respectiv B. Celelalte formații vor fi distribuite în funcție de coeficient.
Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală. Ultimul act al EURO 2021 U21 este programat pentru 6 iunie, la Ljubljana.

Adauga un comentariu