Magazin

Ce scuze gasim ca sa nu slabim

Publicat: 27 nov. 2010
1

Cele mai multe persoane ar putea sa scape de kilogramele în plus, dar scuzele sunt mai comode.

Dietele nu functioneaza în cazul meu

Ai încercat atât de multe diete, dar niciodata nu ai slabit sau nu ai reusit sa-ti mentii silueta dobândita. În momentul în care consumi mai putine calorii, vei slabi.
Problema o reprezinta dietele rapide. Le adopti pentru câteva saptamâni, dupa care te întorci la vechile obiceiuri. Rezultatul este ca patru din zece femei care au tinut diete au mai multe kilograme dupa o cura de slabire fata de momentul în care au început-o. Pentru a slabi trebuie sa-ti schimbi atât programul zilnic, cât si regimul alimentar.

Mesele regulate sunt imposibile

Mesele neregulate si întreruperea dietelor duc în mod sigur la fluctuatii de greutate. Încearca sa-ti stabilesti un program pentru mese. Chiar daca lucrezi mult, adu-ti mâncare de acasa si renunta la produsele de tip fast food.

Intoleranta la gluten

Multi oameni digera greu pastele si pâinea. Acest lucru nu înseamna neaparat ca este vorba de o intoleranta la gluten. Este posibil ca obiceiurile tale alimentare sa-ti faca rau si nu glutenul.

Probleme hormonale

Femeile care au ovare polichistice au de obicei probleme cu greutatea, la fel si oamenii cu disfunctii tiroidiene, dar în cazuri rare. Si sindromul premenstrual poate influenta greutatea femeilor, prin cresterea nivelului de progesteron, care sporeste pofta de mâncare. Unele persoane manânca excesiv pentru a nu mai fi nefericite. Nu mai mânca nimic între mese si în cantitati mai mari decât de obicei în saptamâna dinaintea menstruatiei.

Metabolismul lent

Unii manânca toata ziua si nu se îngrasa, în timp ce altii aduna kilograme si se simt obositi. Adevarul este ca cele mai multe persoane supraponderale nu au probleme cu metabolismul. Daca esti foarte activ, vei arde mai multe calorii. Daca nu, îti vei încetini metabolismul si corpul tau va stoca toata energia prin acumularea de tesut adipos. Renunta la cantitatile excesive de mâncare, la produsele pline de calorii si fii mai activ.

Medicamentele

Multe medicamente, precum antidepresivele, cele contra diabetului, migrenelor si hipertensiunii arteriale, pot duce la îngrasare. Aceste medicamente cresc pofta de mâncare si din acest motiv pacientii se îngrasa. Cel mai bine ar fi sa consulti un nutritionist.

Genele

Toata familia este grasuta, asa ca nu este vina ta ca ai niste kilograme în plus. Gena asociata obezitatii nu este una dominanta. Deci probabilitatea de a fi gras din cauze genetice este mult mai mica decât cea de a fi supraponderal din cauza alimentatiei. Daca familia ta este supraponderala, este important sa adopti o alimentatie sanatoasa si sa faci exercitii fizice înca de tânar.

O constitutie robusta

Daca ai oasele mari nu înseamna ca trebuie sa ai tesut adipos excesiv, ci ar trebui sa ai o musculatura mai dezvoltata. Trebuie sa renunti la scuza aceasta, încercând sa-ti accepti corpul asa cum este. Poti sa fii slab si sa arati bine chiar daca ai o osatura masiva.

Retentia de lichide

Nu este vorba de grasime, ci de apa. Maladiile cardiace sau renale pot duce la retinerea de apa în organism. Daca, totusi, în urma analizelor medicale, rezulta ca nu ai nicio boala, fa sport ca sa-ti ajuti corpul sa elimine apa.

Insomnia

Studiile arata ca oamenii care tin dieta si dorm bine slabesc de doua ori mai repede decât cei care sufera de insomnie. Acest lucru nu înseamna ca trebuie sa-ti accepti greutatea, ci trebuie sa afli cauzele insomniei si sa o tratezi.

Adauga un comentariu