Magazin

Ce se ascunde sub strazile Londrei

Publicat: 13 oct. 2012
1

Strazile din Londra ascund, la 70 de metri sub asfalt, o retea subterana de tuneluri pline de umezeala, pustii si abandonate, scrie Daily Mail.

Aici se gaseste o retea de cale ferata subterana, utilizata la transportul postal, care a fost abandonata in 2003. In prezent, o firma de arhitectura a avut ideea de a transforma spatiul intr-o gradina subterana de ciuperci. Aceasta este proiectata sa se constituie intr-o experienta urbana, unde vizitatorii pot porni intr-o adevarata expeditie subterana, intrarea si iesirea facandu-se prin tunelurile de la nivelul strazii.

”Tunelurile ofera mediul ideal pentru o ferma urbana de ciuperci unde lumina naturala va patrunde printr-o serie de > create din fibra de sticla, care se pot gasi la nivelul strazii. Ele vor evidentia la suprafata solului traseul tunelului. La fiecare intrare in tunel, vor exista restaurante si cafenele” , a explicat artizanul ideii.

Pana in anul 2003, pe reteaua feroviara subterana au fost transportate sapte milioane de scrisori si colete din Londra in fiecare an.

Serviciul de tren subteran fara pilot a fost inaugurat in 1927. Reteaua are o lungime de 37 de km, facand legatura intre estul si vestul Londrei.

Initial, linia de cale ferata pentru transport postal functiona 22  de ore pe zi, cu un personal in trei schimburi. Ulterior, acest serviciu a fost redus la 19 ore pe zi, 286 de zile pe an.

Inchiderea acestui serviciu de transport a intervenit atunci cand Royal Mail a anuntat linia ca devenit nerentabila, cu pierderi de 1,5 milioane de euro pe zi.
 

Comentarii
Adauga un comentariu