Stiri si curiozitati

Ce se face când e lună plină. Iată care sunt cele mai ciudate superstiții

Publicat: 07 dec. 2021
ce se face când e lună plină
Puțini sunt cei care știu ce se face când e lună plină și cât adevăr există dincolo de superstițiile legate de această perioadă.

Multă lume vrea să afle ce se face când e lună plină. Este știut faptul că astrele ne influențează viața, iar anumite tulburări de somn sau stări de agitație se accentuează în perioada cu lună plină. Iată care sunt cele mai ciudate superstiții.

Ce se face când e lună plină

Nopțile cu lună plină sunt înzestrate cu semnificații magice, iar superstițiile legate de astrul selenar sunt nenumărate. Dincolo de conotațiile ciudate atribuite perioadei când e lună plină, există și o serie de practici benefice. De exemplu, grădinarii consideră că este bine ca în perioada cu lună plină să se planteze copaci deoarece pământul este mai fertil.

Mai mult, se consideră că animalele au nevoie de mai multă atenție când e lună plină deoarece sunt mai agitate și pot deveni violente în această perioadă. 

Se pare că nopțile cu lună plină nu au fost analizate doar prin prisma tradițiilor sau a superstițiilor, ci și din punct de vedere științific. Specialiștii au demonstrat că în perioada când e lună plină sunt mai multe cutremure, iar mareele sunt de o amplitudine mai mare.

Când e lună plină se recomandă să avem grijă la programul de somn, dar și la stările prin care trecem. Este cunoscut faptul că în nopțile cu lună plină nu putem dormi și suntem mai agitați sau nervoși. Psihologii recomandă să facem mai multe activități de relaxare, dar și mult sport. De asemenea, plimbările în aer liber sunt benefice pentru cei sensibili la schimbările astrului selenar.

Superstiții ciudate și practici neobișnuite

Nopțile cu lună plină au fost văzute dintotdeauna ca fiind sub semnul magiei, misterului și necunoscutului. Una dintre cele mai ciudate superstiții se referă la faptul că femeile care privesc luna plină pot rămâne însărcinate, iar cele care nasc în perioada cu lună plină vor avea copii sănătoși și puternici. 

O altă practică neobișnuită îi vizează pe cei cu probleme financiare. Se crede că nopțile cu lună plină reprezintă un bun prilej de a face planuri de îmbogățire, iar dorințele legate de bani vor fi mai ușor îndeplinite.

Mai mult, în această perioadă nu este bine să avem conflicte cu vecinii pentru că acestea ar putea degenera și putem avea mari probleme.

De asemenea, nopțile cu lună plină sunt considerate ca fiind periculoase deoarece în această perioadă se fac farmece și vrăji. Superstițioșii sunt de părere că cei care au parte de incantații sau descântece în această perioadă, vor avea un sfârșit tragic sau se vor îmbolnăvi.

Nopțile cu lună plină au o influență deosebită asupra oamenilor, iar practicile din această perioadă sunt printre cele mai neobișnuite.

Dincolo de superstițiile legate de astrul selenar, există și efecte negative concrete. S-a dovedit faptul că majoritatea persoanelor suferă de insomnie când e lună plină, iar medicii ne oferă câteva soluții. Se pare că razele lunii ar acționa asupra melatoninei, hormonul care reglează somnul. Astfel, pentru a gestiona această problemă se recomandă ceaiurile din plante, dar și uleiul de lavandă care face minuni când este vorba de tulburările de somn. 

Puțini sunt cei care știu ce se face când e lună plină și cât adevăr există dincolo de superstițiile legate de această perioadă. Fie că este vorba de insomnie, stări de agitație sau practici neobișnuite, nopțile cu lună plină sunt considerate magice și pline de mister.

Comentarii
Adauga un comentariu