Secretele istoriei

Ce se gaseste in ARHIVELE Vaticanului. „Insusi PAPA se ocupa…”

Publicat: 06 ian. 2015
3

Scandalul a izbucnit in 1990, cand parintele Maciel a fost acuzat de opt seminaristi din Legiunea lui Christos, ca au fost abuzati sexual de catre Maciel, timp de 14 ani. Seminaristii au povestit ca erau atrasi in camera de Maciel, pe motiv ca acesta era bolnav, pusi sa-i faca masaj, dupa care se consuma actul sexual.

Maciel sustinea ca insusi papa Pie al XII-lea prescrisese un astfel de tratament, impotriva durerilor cronice. In 1997, scandalul a atins apogeul, atunci cand un ziar american a facut public acest lucru. Reprezentantii Vaticanului s-au facut ca nu aud aceste lucruri, pana in 1998, cand seminaristii au depus plangere la Vatican. Dupa legile ecleziastice, abuzurile erau prescrise, pentru ca se produsesera cu multi ani in urma. Maciel, parinte mexican de origine, a continuat sa-si desfasoare activitatea in Brazilia, cu consimtamantul tacit al Vaticanului.

Vezi si Secretul rusinos de la Vatican

Un alt scandal care a zguduit Vaticanul a fost cel legat de parintele Tamburini, care a lucrat 25 de ani la Arhiva Vaticanului. La varsta de 74 de ani el se retrage si incepe sa scrie o carte, in care prezinta documente care atesta atrocitatile facute de biserica catolica. De la crime, asasinate, pedofilie pana la razboaie si evaziuni financiare, totul este prezentat cu probe care nu prezinta dubii.

Vezi si Ce au descoperit restauratorii de la Vatican intr-o pictura din Capela Paulina

Documentele care stau la baza cartii au fost tinute in cel mai mare secret in Arhiva Vaticanului.
Cartea vorbeste despre viata decadenta pe care o duceau inaltii prelati ai bisericii. Magia neagra si alte practici oculte erau folosite de catre reprezentantii Vaticanului. Pus in fata faptului implinit, Vaticanul a emis un comunicat succint in care spunea ca preotul Tamburini a incalcat regulile Vaticanului si ca gestul lui este unul deplorabil si dezavuat de Vatican, scriu cei de la antena3.ro.

Tamburini a fost declarat persona non grata. Vaticanul a interzis vanzarea acestei carti pe teritoriul administrat de ei.
In anul 2010, Vaticanul a fost zguduit de un alt scandal in care mai multi preoti de la Vatican erau implicati intr-o retea de prostitutie masculina. Legaturile homosexuale mergeau pana la nivel de inalti prelati, care beneficiau de aceste servicii.

Cateva luni mai tarziu, cotidianul Panorama publica un articol intitulat Noptile nebune ale preotilor gay. In articol erau prezentati trei preoti care frecventau cluburi gay. Conform istoricilor care au studiat istoria Vaticanului, pana in prezent, biserica catolica a avut 266 de papi. Unii au condus cruciade sau inchizitia, altii au aparat drepturile omului.

Adauga un comentariu