Magazin

Ce se intampla cand consumi zilnic mezeluri. Avertismentul nutritionistilor

Publicat: 27 ian. 2014
1

Potrivit unui studiu recent efectuat la nivel european pe un lot de aproape 450.000 de oameni, consumul de carne procesata – in general sunca, bacon, carnati, salam –  poate cauza decesul.

Un studiu recent aparut in publicatia BMC Medicine, efectuat pe un lot de 448.568 de subiecti care au inclus in alimentatia zilnica mezeluri, a aratat ca persoanele care au consumat mai mult de 160 de grame pe zi – echivalentul a doi carnati si o felie de bacon – aveau cu 44% mai multe sanse de a muri mai repede decat cei care si-au limitat consumul la 20 de grame, feellikecooking.ro.

Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la consumul de mezeluri, spun cercetatorii, dar trebuie sa constientizezi riscul la care te expui in momentul in care le incluzi in alimentatia zilnica. Se stie doar, baconul, carnatii, sunca si alte derivate din carne procesata nu intra in categoria mancarurilor sanatoase.

Citeste si: Alimentul pe care romanii il mananca, iar in alte tari este folosit ca mancare pentru caini si pisici

Cercetarea s-a intins pe o perioada de 12,7 ani si a fost efectuata pe subiecti din 10 tari europene.

Rezultatele studiului au aratat ca cele mai frecvente cauze de deces au fost bolile cardiovasculare si diverse forme de cancer.

Adauga un comentariu