Sanatate si frumusete

Ce se intampla cand simti gust metalic in gura

Publicat: 21 feb. 2018

na dintre cele mai neplacute senzatii pe care o experimentam este atunci cand ne muscam limba. Gustul de metal in gura pe care il simtim imediat este cauzat de continutul de fier din sange. La unele persoane senzatia se estompeaza in timp, dar la altele ramane, facand dificila perceperea gustului alimentelor ingerate.

Totodata, sangerarea gingivala poate fi cauzata de infectii ale dintilor ale caror simptome includ durere la nivelul gingiei si un miros neplacut al gurii. Prin urmare, sunt recomandate vizitele regulate la medicul dentist pentru tratarea eventualelor probleme cu dintii, pastrarea unei igiene corecte a gurii prin perierea dintilor macar de doua ori pe zi si consumul a 8 pahare de apa pe zi pentru a ne pastra hidratati.

Congestia nazala. Gustul si mirosul sunt doua simturi strans legate. In cazul in care avem nasul infundat, suntem gripati, sinusurile sunt blocate suntem incapabili sa simtim mirosul alimentelor. Gustul este alterat si putem simti un gust de metal in gura.

Anumite medicamente – fie ca e vorba despre pilule cu vitamine, antibiotice, antihistaminice sau antifungice – pot lasa o astfel de senzatie in gura pentru faptul ca au fier in compozitie. De regula, senzatia dispare odata cu intreruperea tratamentului. Senzatia de metal in gura mai poate aparea ca urmare a anesteziei, scrie adevarul.ro.

Uscaciunea gurii. Saliva ne ajuta sa recunoastem gustul alimentelor , dar atunci cand suntem deshdratati, cand respiram pe gura sau avem astm, cavitatea bucala pierde aceasta abilitate.

Alte motive pot fi: diabetul, pietrele la rinichi, bolile cardiovasculare sau cancerul. O rana la cap sau la nas poate duce, de asemenea, la reducerea capacitatii de a distinge gustul alimentelor. Expunerea la anumite substante chimice precum mercurul poate produce acest efect.

preluat de pe realitatealoading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit