News Flash:

Ce se intampla cu astrele in acest final de an? Vezi ce spune Urania!

28 Decembrie 2010
2835 Vizualizari | 2 Comentarii
Soarele se afla în mersul sau prin zodia capricornului, în seara zilei de 31 decembrie la gradul 10, în acest semn de Pamânt. Toate planetele cunosc un mers direct cu exceptia nodurilor lunare, care sunt pentru câteva zile retrograde. Doar câteva elemente ne pot retine atentia, dar ele nu sunt fundamentale sau pot sa treaca chiar neobservate ori fara semnificatie într-un plan personal.

Asa este cazul unei cuadraturi, care are loc în ziua de 27 decembrie între Mercur si Luna neagra adica pe axa sagetator - pesti, sau cum este în zilele de 27 si 28 decembrie între planeta Venus si Luna neagra într-o relatie de trigonocratie care de fapt este un aspect mai prost si oarecum intens. Depinde si de horoscopul fiecaruia cum va fi traita aceasta ipostaza.

Cea mai complicata combinatie astrala se realizeaza în ziua de 29 decembrie când Saturn, la 16 grade balanta, face cuadratura cu Marte, la 16 grade capricorn. Luna strabate un segment de la leu pâna la scorpion cu o sedere mai prelungita în acest ultim semn zodiacal, respectiv Luna stând în scorpion în zilele de 30, 31 decembrie si 1 ianuarie.

Mai multe stele fixe fac aspecte de conjunctie cu planetele. Soarele realizeaza o combinatie interesanta cu Facies dar periculoasa. Accentueaza indiferenta în fata suferintei sau rautatea. Spun interesanta pentru ca scoate la lumina o serie de aspecte malefice, neplacute sau negative. Odata vazute sau cunoscute ele pot sa fie cel putin limitate sau rasturnate printr-o anume conduita si printr-o actiune personala ori colectiva foarte bine controlata.

Zubenelsemali care ne vorbeste despre reforma sociala negativa se combina în ziua de 31 decembrie cu Luna în scorpion si aduce o serie de nemultumiri, de stari de stres sau accentueaza supararea ori lipsa de orizont, ceea ce nu este o stare tocmai straina, am spune noi, pentru o serie de persoane care traiesc acum momente grele din punct de vedere profesional sau material.

Mai exista si alte combinatii pe care de exemplu Marte în capricorn le face cu Vega si Rugbat. Vega aduce carisma si intensifica magia personala sau succesul ori capacitatea de a influenta opinia unora si altora prin sugestii sau exemplu personal memorabil. Rugbat accentueaza ipostazele de ostilitate, încapatânare, zadarnicie sau încrâncenare ori cramponare într-un proiect, într-o idee, într-o postura. Se întelege ca în ultima varianta Marte si Rugbat pot sa construiasca si ipostaze belicoase.

Cât priveste planeta Mercur în sagetator ea se combina cu Rasalhaghe si accentuzeaza circulatia informatiilor medicale sau o anume predispozitie pentru vindecare, pentru terapii ori pentru cunoastere de orice tip: igiena, alimentatie, dieta, terapii ori chiar terapii alternative si o serie de aspecte pur medicale, dar care nu tin de organizare sanitara, ci tin de viziune medicala în general.

Doar trei asteroizi schimba semnul zodiaca. Flora, zeita florilor si a gradinilor, atentie, doar la latini, este si divinitatea care patroneaza primavara, intra în zodia berbecului. Am spune o primavara pripita, sau o atitudine primavaratica ce nu îsi afla concordanta nici cu momentul calendaristic, nici cu zodia pe care o traverseaza soarele, si nici cu aspectele climaterice binecunoscute. De aceea se poate vorbi de o anume precipitare a sentimentelor si starilor de spirit, o anticipare sau o cadere în reverie.

Armonia intra în varsator si aduce o serie de impulsuri pe care unii, mai ales cei nascuti în varsator, sau cei care au casa a cincea în varsator, le vor percepe mai acut, si anume o dorinta nu de a crea armonie în jur ci dimpotriva de a rupe o stare de vag echilibru sau de normalitate. Toate acestea li se par burgheze, plicticoase insignifiante sau rasuflate. Doresc senzatii noi, senzatii tari, si armonia pentru ei înseamna sa intre în consonanta cu alte ritmuri, eventual psihedelice sau cu alte stari de spirit, oricum mai puternice, mai profunde si mai rascolitoare.

Este o discrepanta si o profunda rupere de contextul astral, în ceea ce traieste si ceea ce provoaca asteroidului armonia în tranzitul sau spre zodia varsatorului. Cât priveste asteroidul Casandra, ea va intra saptamâna viitoare în zodia capricornului. Mitologic dar si astrologic vorbind, acest asteroid patroneaza vorbele importante sau informatiile esentiale risipite prin nestiinta, prin persiflare sau prin dispret. Aici trebuie sa ne întoarcem în timp la o anume ipostaza mitologica pentru a întelege de ce are acest asteroid o vibratie atât de speciala.

În tineretea ei, Cassandra a fost iubita lui Apolon, si acesta i-a facut, ca orice barbat îndragostit, sau ca orice logodnic, un dar. Un dar pe masura Olimpului si anume i-a dat nu un dar material, un inel sau o rochie, ci i-a dat o calitate speciala, darul profetiei. Anii au trecut si Casandra a devenit neinteresanta pentru Apolo, asa încât acesta a încept sa o neglijeze. S-a ivit în acest cuplu din Olimp o fisura iremediabila, iar la plecare Apolo si-a luat înapoi darul.

Se spune ca a fost vorba de o intriga, de o razbunare, cert este ca la plecare, darul atât de frumos al profetiei s-a transformat într-o virtute, într-un adevarat blestem, si anume sa spuna cuvintele adevarate, sa vada lucruri anticipate, într-o ipostaza care tine de previziune, iluminare sau de corespondenta spirituala, ori de înnaltare atât de sus în tariile cerului încât sa vada toate evenimentele de pe pamânt cu mare exactitate. Dar nimeni sa nu o creada. Aceasta desertaciune a adevarului, aceasta inutilitate a realitatii care urmeaza sa fie traita si care este revelata de ea, se transforma într-un chin.

În capricorn se poate vorbi de o anume ipostaza trista, dramatica a celor care detin informatii esentiale si nu le pot spune sau de o serie de interdictii ce li se pun acestora într-un chip care tine fie de liberul arbitru fie de o anume conjunctura, de un moment nepotrivit, de o situatie personala, familiala sau colectiva. Asadar de acum încolo, Casandra, pentru câteva saptamâni, ne va tine deoparte de secrete pe care nici nu le va mai rosti si care într-un anume fel va repretenta o întoarcere pe dos a ipostazei sale mitologice. Daca în mod normal Casandra este cea care rosteste adevarul si nimeni nu o asculta, nimeni nu o baga în seama, nimeni nu tine cont de avertisment, acum Casandra nu mai rosteste nimic.

Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare, saptamâna viitoare este beneficiara unei acumulari de informatii care privesc capricornul si în felul acesta ne gândim la institutii, la structuri, la conceptii mari despre lume si viata, la ideologie sau la o gândire macro, la o cantonare în problemele generale si nu la o coborâre în derizoriu sau la un accent deosebit pus pe fleacuri.

Toata lumea vorbeste despre economie, bani, finante, despre investitii, salarizare, tranzactii, exploatare inteligenta a resurselor minerale, dar iata ca acest context astral vine sa îi îndeparteze pe toti acesti comentatori, gânditori sau practicieni si sa îi îndrepte fortat spre tot ceea ce este în neregula într-o institutie prost alcatuita, prost condusa, prost gândita sau care reactioneaza într-o totala neconcordanta cu evenimentele si provocarile realitatii de fiecare zi.

Aceasta lipsa de adecvare, aceasta neîntelegere a situatiei care se petrece sub ochii nostrii nu este o noutate. Ba mai mult am spune ca ea este o observatie care a fost facuta de un lant întreg de persoane care, în postura de observatori ai realitatii economice din tara noastra sau de oriunde din strainatate, au constatat o serie de neîmpliniri, de deficiente, de neputinte sau de ramâneri în urma mai ales la capitolul mentalitate.

Acum singurul lucru care ne poate multumi sau ne poate linisti, daca exista o astfel de multumire într-un necaz universal general, este faptul ca nu e o postura subiectiva ci, dimpotriva, este realitate. Nemultumirea unora sau spiritul critic au o baza reala sau o concordanta, si o congruenta cu tot ceea ce vine ca o interpretare astrologica. Sunt multe implicarile, sunt multe gesturile de forta energice menite sa puna de un fagas nou o serie de domenii de viata si activitate financiara. Acolo e si sensul vietii deci este o ratiune imperios necesara de a fi slujita, dar este si Pluton, care vorbeste despre stricari ale tuturor elementelor care vin dinspre trecut.

Este si Soare, o implicare personala sau a personalitatilor de prim rang, si Marte, cu destul de multa disputa si destul de multe conflicte. Dintr-o alta perspectiva Mercur care a revenit direct si strabate zodia sagetatorului, se afla chiar în mijlocul acestui semn zodiacal.

În seara zilei de 31 decembrie abia se va afla la gradul 19, ne vorbeste despre probleme deosebite legate de comert, comunicare, circulatia marfurilor. Acest lucru nu este nou dar este vorba de începutul unor situatii alambicate sau a unor necazuri, sau al unor blocaje si al unor complicatii neprevazute. Mai bine zis ele vor începe cu ziua de 1 ianuarie de aceea nu accentuam aceasta predispozitie astrala pentru ca ea nu face parte din contextul sferei de timp pe care noi o analizam.

Noi ne oprim cu analiza la seara zilei de 31 decembrie, dar va putem spune ca în aceasta saptamâna, încetisor-încetisor, Mercur se apropie din punct de vedere astronomic de o serie de ipostaze care, traduse prin fapte aici pe Pamânt suna cam asa: încetarea unor relatii comerciale, conflicte care apar de pe urma nerespectarii unui cuvânt sau a unor contracte pe termen scurt, întârzieri în aprovizionare si alimentare fie cu resurse de materie prima, fie cu resurse umane.

Apoi sunt tot felul de sporieri, furturi, tot felul de santaje sau confiscari. Unele dintre confiscari logic tin de legislatia rutiera sau de legea vamala astfel încât daca se încalca niste norme, niste reguli, fie oamenii sunt sanctionati fie vehiculele care transporta marfa sunt trase pe dreapta ori sunt blocate pâna la reglementarea situatiei, ceea ce va fi o realitate cum spuneam la începutul lunii ianuarie. O vom comenta mai pe larg, dar ca sa nu se întâmple chiar atât de multe lucruri rele este nevoie sa se ia masuri acum în aceasta perioada.

De aceea este bine sa se întocmeasca acte într-o deplina legalitate. Spuneam, o banalitate. Pentru cine nu vrea sa le întocmeasca în deplina legalitate, nu asculta emisiunea de astrologie si oricum nu se lasa impresionat de acest sfat, dar poate ca în plan personal câte unii, care s-au obisnuit sa mai faca tot felul de artificii pe principiul lasa ca merge, am mai facut-o si alta data si nu a vazut nimeni nimic, poate ca vor avea aceasta tentatie.

Cu sigurana vor plati si vor plati destul de scump despagubiri, daune morale, daune materiale sau vor suferi chiar prin stricarea acestor parteneriate, ceea ce reprezinta un pret prea mare pentru bruma de câstig pe care si-o închipuiesc ei ca ar realiza-o. Din punct de vedere financiar lucrurile nu stau altfel decât au stat în ultimele saptamâni si anume aceleasi probleme de mentalitate si atitudine care se misca greu, se discloca greu, pentru a face loc elementelor noi, aceleasi probleme de perspectiva, care nu este gresita, dar care nu este suficient de bine analizata si suficient de bine pusa în aplicare, astfel încât creaza nemultumiri, revolta si discrepanta.

Sentimentele sunt aceleasi cu întreaga paleta de trairi cu care ne-am obisnuit de la începutul anului 2010. Nici o modificare, nici o schimbare, nici o transformare, aceeasi stare de spaima si aceeasi nemultumire pentru toti cei care au responsabilitatea banului lor sau public, ori a unor sume care reprezinta banii unor grupuri restrânse de persoane.

De aceea se poate anticipa ca perioada 30-31 decembrie este pentru directorii de firme, pentru patroni, pentru cei care au functii de raspundere sau pentru cei care au functii de administratori într-o serie de firme. Spuneam deci ca se asociaza cu doua zile încarcate de amaraciune, de stres, de suparare sau de spaima în fata viitorului. Poate ca este si momentul psihologic al trecerii anilor, poate ca aceasta etapa care se încheie si cea care începe este de natura sa rascoleasca niste sentimente, niste amintiri si sa creeze niste premize noi dar fundamentate pe lucruri incerte.

Cât priveste trecutul el este o realitate asa încât cu siguranta nu se poate vorbi despre o dedicare a acestora cu foarte mult entuziasm si cu foarte multa seninatate. Oamenii sunt încruntati, sunt apasati, sunt iritati si nu vad prea multe iesiri. Sunt doua zile care vor functiona într-un registru nemultumitor, cenusiu în cel mai bun caz, într-o contradictie totala cu un moment de sarbatoare sau cu un moment de respiro, asa cum ar trebui sa fie sfârsitul oricarui an.

Aceasta asumare a raspunderii, pentru un an care se încheie, si o incapacitate sau o lipsa totala de implicare în tot ceea ce presupune anul care va începe reprezinta o dinamica a sentimentelor, trairilor si a reactiilor interioare ale tuturor celor care sunt responsabili. Pentru oameni obisnuiti, care se preocupa doar de banutul lor, se întelege ca aceasta perioada vine doar cu tristetea launtrica a fiecaruia într-un grad mai mic sau mai mare dupa cum sunt necazurile.

O vorba spune: ai bani multi ai necazuri multe, ai bani putini ai necazuri putine. Ideea este ca cei care au bani multi se implica în tot felul de activitati, de rasunet, de anvergura si, pastrând proportiile, este mult mai greu sa administrezi un faliment de sute de milioane sau de zeci de milioane în valuta, decât o datorie personala care se poate rezolva de la o luna la alta. Poate sa fie si destul de mult cinism într-o astfel de formulare, eu nu v-o recomand, dar stiu ca circula mai ales în dinamica cinismului. Adica cei care au cu siguranta sunt total dezinteresati de cei care nu au, care o duc prost, care nu primesc ajutor de nicaieri si carora li se raspunde de sus cu indiferenta lasa-ma cu problemele tale, daca ai stii cu ce ma lupt eu, ca si cum ar conta suma unor datorii când streangul e la gât. De aceea întreaga saptamâna, în ciuda celor doua repere festiviste cum ar fi Craciunul si Anul Nou. Le-am spus festiviste într-un mod voit adica este vorba de o fericire artificiala, indusa, fortata si nu de niste festivitati sau de o sarbatoare care sa tâsneasca spontan din suflet.

Exista pe acest fond de nemultumire, de revolta si de numeroase nereguli, o anume nepotrivire cu ceea ce ar trebui sa fie o fericire. Ba unii se simt chiar vinovati ca daca sunt mult prea fericiti si cânta, râd si danseaza ar dovedi inconstienta sau s-ar transforma în niste persoane vinovate prin lipsa de solidaritate fata de prieteni, apropiati si familie. De aceea am spus ca sfârsitul anului suna mai mult a festivism si fata de alti ani în care oamenii erau preocupati doar de ideea de a se distra, pe care noi o denumisem atunci iarasi, cu anume butada, distreaza-te ca te tai, acum traim ipostaza cealalta în care aproape exista o interdictie sau restrictie de la fericire.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

moni  | #137426
Femeia asta a auzit in viata ei de gindire pozitiva sau de culori deschise?
Daca ar fi sa te iei dupa ce spune in fiecare saptamina, ar trebui sa ne sinucidem toti ca bine va mai fi prin 2100!
paul ivan  | #137466
Nu stiu ce sa-i spun acestei cetitoare in stele, dar cred ca ar trebui sa-si revina pentru ca cred ca si cu barbatul ei vorbeste in zodii(dodii). Femeie, daca tu stii sa citesti in stele eu sunt nebun.Te urmaresc de ani de zile si am ajuns la concluzia ca tu si celelalte cetitoare precum e NETY SANDU sunteti mincatoare de bani alaturi de tigancile care ghicesc. Pentru mine in cei peste 10 ani de cind urmaresc ceea ce prezici tu nimic nu s-a adeverit.Auzi Urania, nimic nu mi s-a adeveri. Numai minciuni si nimic altceva. Incepind cu anul 2011 nu ma mai uit si nu mai ciesc nimic din zodii. Totul este numai minciuna care duce in eroare omul care citeste. Oameni buni nu va mai luati dipa aceste individe pentru ca va faceti sperante desarte.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034078 (s)