Mama si copilul

Ce se intampla cu bebelusul daca gravida bea cafea

Publicat: 21 nov. 2018
7

Ca viitoare mamica, nu trebuie sa traiesti sub un glob de sticla. Trebuie doar sa ai putina grija si sa faci cateva schimbari In stilul tau de viata. In primele doua saptamani de la fecundare, natura merge pe principiul „totul sau nimic“.

Numai un embrion sanatos va Incepe sa se dezvolte armonios. Daca In acest interval de sarcina consumi mult alcool, fumezi, esti sub tratamente medicamentoase contraindicate sarcinii sau ai contractat anumite boli, poate avea loc un avort spontan care va avea, mai degraba, aspectul unei menstruatii Intarziate.

Daca sarcina evolueaza, Inseamna ca fatul nu e afectat, dar va trebui sa renunti la alcool si tutun si sa stabilesti Impreuna cu medicul tau un alt tratament care sa nu Il afecteze. Nici cafeauna nu este prea benefica pentru viitoarele mamici.

“Cafea nu este o substanta care sa-ti dea energie, cum este zaharul. Dimineata ai nevoie de energie pentru o zi Intreaga, cand bei ti se pare ca ai, Insa ea te stoarce de energie. Cea mai mare greseala este ca dimineata sa bei o cafea si atat. E ca si cum ai vrea sa pleci pana la Ploiesti si arunci benzina. Cafeaua da dependenta, asta e nenorocirea.

Dupa ce bei o cafea 3-6 ore zbori, apoi esti la pamant. Daca o mamica bea cafea, copilul timp de 105 ore este excitat. Ficatul merge prost si atat poate. Femeile care beau cafea si stau si la soare trebuie sa stie ca asa pot aparea malformatii genetice la fat. Trei cesti de cafea pentru o gravida pot duce la o greutatea mica a copilului la nastere. Daca faceti o pauza de trei saptamani atunci veti vedea cu adevarat diferenta“ a spus medicul Virgiuliu Stroescu la ProTV, potrivit Click.

Adauga un comentariu