Stiri

Ce se intampla cu fragmentele de oase si dinti din casa lui Dinca

Publicat: 08 aug. 2019

Procurorii DIICOT au anuntat ca analiza antropologica a demonstrat ca fragmentele de oase si dinti gasite in casa inculpatului Gheorghe Dinca provin de la un singur schelet, iar analizele genetice au indicat ca profilul ADN apartine Alexandrei Macesanu in proportie de peste 99,9%. Cu toate acestea, unchiul Alexandrei, Cumpanasu, a facut un anunt important marti seara.

Familia fetei vrea sa ceara o contraexpertiza in strainatate si informatiile de pana acum erau ca o astfel de cercetare stiintifica ar putea fi facuta doar dupa trimiterea in judecata a dosarului si doar daca magistratii vor accepta propunerea, deci in momentul de fata contraexpertiza nu ar fi posibila.

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, a anuntat marti, la Parchetul General, ca de fapt se poate cere contraexpertiza si in faza de urmarire penala.

„Am lamurit cu Procurorul General. DIICOT trebuie sa emita ordonanta, cu ea sa ne adresam INML si pe urma sa fie transmise (fragmentele de oase si dinti) de noi ca familie catre orice institut din lumea asta. Nu am cerut sprijinul financiar al statului, familia va suport costurile. INML se joaca cu 99%, eu astept sa fie 100%. Acum nu putem sa facem nimic pentru ca nu avem raportul INML care va iesi in 30 de zile", a zis Cumpanasu.

Intrebat ce se va intampla in situatia in care contraexpertiza va contrazice raportul INML, unchiul Alexandrei a raspuns: 'In momentul ala eu nu stiu daca mai putem vorbi despre o tara'.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit