Boli si tratamente

Ce se intampla cu organismul tau pe durata unei zile

Publicat: 20 nov. 2018
25

Te-ai gandit vreodata ce se intampla in organismul tau din momentul in care te-ai trezit pana cand ajungi lat in pat seara? Avem un video care iti explica pe intelesul tau.

Fiecare om are tabieturile lui, stilul propriu dupa care alege sa traiasca, idei si preconceptii si multe altele. De cate ori ti-ai pus problema daca ceea ce faci, actiunile zilnice, alimentatia dezordonata, programul haotic sau lipsa somnului au un impact pozitiv asupra organismului tau sau, dimpotriva, sufera si, la randul tau, vei suferi consecinte?

Cum ar fi daca oamenii si-ar ingriji organele, la fel cum fac cu fizicul atunci cand ies in oras? Cum ar arata oare atunci lumea? E o intrebare retorica, dar are sens.

Dupa ce ai auzit alarma si ai oprit-o, tu nu esti complet treaz, ci te afli intr-o stare de inconstienta, numita hypnopompic state, aflata la granita dintre constient si inconstient. Bineinteles, o cana plina ochi cu cafea rezolva orice problmea, in special cele matinale.

Din momentul in care te trezesti si pana seara, cand te bagi iar la somn, corpul nostru trece prin nenumarate transformari si reactii, influentate de actiunile noastre, pe care, uneori, le face in mod inconstient. Imediat cum teai ridicat din pat, temperatura corpului ttau este scazuta, dar presiunea sangelui este in crestere.

Un alt lucru interesant pe care l-ai putea afla e ce se intampla in corpul tau cand te deshidratezi. Prima etapa si cea mai evidenta, care poate fi resimtita cu usurinta de oricine, este setea. Efectele sunt destul de clare. Cand simti sete, corpul incepe sa se foloseasca de apa ramasa din organism pentru a duce la indeplinire functiile obisnuite, ceea ce inseamna ca rinichii trimit mai putina apa spre vezica, deci urina devine mai intunecata la culoare.

Pentru ca transpiri mult mai putin, temperatura corporala creste. In plus, sangele incepe sa se coaguleze, iar rata batailor inimii creste pentru a putea suplimenta corpul cu oxigen. Cea de-a doua etapa este lesinul. Cand ajungi in acest moment de deshidratare, sangele tau devine mai concentrat, cauzand o scaderea a ritmului de curgere a sangelui in organism. Acest lucru care conduce la scaderea presiunii sangelui si determina starea de lesin. sursa: playtech.ro

Adauga un comentariu