National

Ce se întâmpla cu restricţiile de Sărbătorile de iarnă. Anunţul oficial al Grupului de Comunicare Strategică

Publicat: 24 dec. 2020
reguli protecție sanitară COVID-19
reguli protecție sanitară COVID-19

În urma analizei evoluției infectărilor cu noul tip de coronavirus pe teritoriul României în ultimele două luni se desprind următoarele concluzii.
În acest moment evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 este pe o pantă vizibil descendentă. Dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60 de mii de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate sub 35 de mii de cazuri.
Evoluția defalcată pe săptămâni o regăsiți în graficul de mai jos.

Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.
În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:
– Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
– Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
– Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
– Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.
Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de AŢI este încă unul ridicat.

Adauga un comentariu