Sport

Ce se întâmplă cu sportivii calificați la JO 2020? Anunțul făcut de președintele COSR, Mihai Covaliu

Publicat: 26 mart. 2020

Jocurile Olimpice au fost amânate pentru anul 2021, iar președintele COSR, Mihai Covaliu, a asigurat că sportivii deja calificați la Tokyo nu au cum să mai piardă biletele obținute.
Mihai Covaliu spune că situația va fi mai complicată pentru sportivii care încă luptau pentru accederea la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

„Asta e sigur, chiar președintele Thomas Bach a spus că cei care au dobândit dreptul de a participa la aceste Jocuri Olimpice îl păstrează până în momentul când Jocurile Olimpice vor fi organizate. Ceilalți, în curs de calificare, vor trebui să se impună într-un nou criteriu de calificare. Ei își făcuseră un plan, mai erau trei luni până la Jocurile Olimpice, și acum se lucrează la un sistem prin care CIO consultă fiecare federație pentru a găsi cea mai bună variantă pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Nu numai japonezii vor avea probleme financiare

Totul trebuie recalculat, regândit. Eu mă bucur că această decizie de amânare a Jocurilor Olimpice a venit foarte repede. Președintele CIO, Thomas Bach, dădea asigurări săptămâna trecută că Jocurile vor avea loc, dar lucrurile au evoluat foarte repede. Este o decizie corectă. De acum încolo, fiecare trebuie să-și regândească strategia. Nu e nimic de făcut, decât să mergem înainte.
Nu numai japonezii vor avea probleme financiare. Se prăbușesc economii, companii, multe țări vor avea de suferit după această criză”, a spus președintele COSR, Mihai Covaliu.

Nadia Comăneci, mesaj categoric după amânarea Jocurilor Olimpice pentru 2021

Pandemia de COVID-19 a dus la amânarea Jocurilor Olimpice pentru 2021, iar fosta mare gimnastă Nadia Comăneci salută această decizie.
Nadia Comăneci spune că șefii Comitetului Internațional Olimpic au luat cea mai bună decizie în privința JO 2020:

„Este o decizie corectă. În aceste circumstanțe, sănătatea planetei este o prioritate… Să stați safe, să ne vedem cu bine”, a spus Nadia Comăneci.

Românii calificați la JO 2020

România are 60 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă):

Atletism (5): Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
Baschet (4): (echipa feminină 3×3);
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie ușoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe șosea);
Fotbal (18): echipa națională olimpică;
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
Înot (2): Robert Glință (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);
Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
Tenis: Simona Halep
Tir sportiv (1): Laura Coman (pușcă aer comprimat 10 m).

CIO a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020

Comitetul Internațional Olimpic a confirmat, marți, printr-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuții între președintele CIO și premierul Japoniei.

„În circumstanțele actuale și bazându-ne pe informațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediția a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale”, se arată în comunicatloading...

Adauga un comentariu