Diverse

Ce se intampla cu vremea in Romania in urmatoarele 30 de zile

Publicat: 11 iun. 2019
6

Meteorologii anunta incalzirea vremii, canicula isi va face simtita prezenta, chiar de zilele urmatoare. 

In aceasta saptamana valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari, abatere termica pozitiva ce va fi mai accentuata in nord-vestul extrem al teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile centrale, vestice si nordice. Exceptie va face sudul extrem al teritoriului, unde cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare.

Vezi si: Iata trei feluri de a purta trenciul de ploaie

Pentru perioada 17.06.2019 – 24.06.2019, temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru aceata perioada, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile vestice si sud-vestice, dar si in general deficitare in cele nordice si nordestice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

In saptamana 24.06.2019 – 01.07.2019, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari. Regimul pluviometric estimat pentru aceasta perioada va fi deficitar in regiunile centrale, nordice, nord-estice si la munte, iar in rest va fi apropiat de cele normal pentru aceasta perioada.

In intervalul 01.07.2019 – 08.07.2019, valorile termice se vor situa usor peste cele specifice acestui interval, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei.

Adauga un comentariu