Bizar

Ce se intampla daca dormi intr-o camera in care ai o vaza cu bujori – Este ceva de vis

Publicat: 11 mai 2018

In vechime, bujorii erau folositi pentru tratarea unei mari varietati de afectiuni, precum dureri de dinti, dureri de cap sau anchilozari. Se spunea ca aceste flori ar putea oferi protectie impotriva unor posesiuni demonice sau a deochiului , ele fiind amplasate de-a lungul drumului catre usa de intrare a caselor. In folclor, bujorul era legat de luna, intrucat se credea ca fusese creat de zeita Lunii, pentru a reflecta pe timpul noptii razele Selenei.

In Evul Mediu, „lunaticii” erau tratati prin acoperirea corpului lor cu frunze si petale de bujor. Totodata, se credea ca semintele de bujor puse sub perna puteau impiedica aparitia cosmarurilor, scrie realitatea.net. Se spune ca bujorul are calitati de energizare a vietii sexuale. Florile de bujor dintr-o vaza sau chiar un tablou infatisand bujori in dormitor creaza un efect benefic in plan erotic. Tufele de bujor pot ramane pe acelasi loc pana la 15 ani. De aceea sunt necesare cateva lucrari care vor garanta sanatatea plantei si inflorirea abundenta.

Practici gresite

Exista obiceiul ca, dupa incheierea infloririi, tulpinile bujorului sa fie taiate, considerandu-se incheiata functiunea lor. Total gresit! Frunzele sunt, de fapt, cele care produc substantele de rezerva ce urmeaza a fi stocate in radacini, substante pe care se bizuie inflorirea din anul urmator. Or, indepartarea tulpinilor are rezultate negative, fie in ceea ce priveste cantitatea florilor, fie in ce priveste calitatea florilor.

Practici corecte

Corect se procedeaza daca se inlatura tulpinile pe la jumatatea lui septembrie, dupa care se ard pentru a evita dezvoltarea sau perpetuarea unor boli. Tot toamna, dupa taierea tulpinilor, se pune deasupra plantelor gunoi de grajd bine fermentat si se musuroieste, pentru a evita inghetul. Primavara, cu putin inainte de incoltire, se grebleaza si apoi se marunteste pamantul din jurul plantei, prin prasila.
In cazul unei veri secetoase, atat pe timpul infloririi, cat si dupa, tufele de bujor trebuie udate. Evitati sa stropiti florile, intrucat le scurtati durata de viata!

Sfat:
Daca doriti sa taiati flori de bujor (sau sa cumparati) pentru a le pune in vaza, alegeti doar bobocii care nu s-au deschis inca intrucat, cei semideschisi se vor scutura in 24 de ore.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit