Diete si regimuri

Ce se intampla daca mananci cate un galbenus de ou pe zi

Publicat: 08 sept. 2014
7
Galbenusul din ou are in compozitie vitaminele A,D,E,K, carotenoide, luteina si zeaxantina. Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12.
Colesterolul din ou nu ne pune in pericol sanatatea, daca este consumat cu moderatie. El reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sange.
Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.

Ouale nu dauneaza 

Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori. Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decat daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea, potrivit doctorulzilei.ro. De obicei, cand este consumat in cantitati mari sau cand intestinele noastre sunt deja compromise.

Ce oua preferi? Albe sau maro? Vezi diferenta 

Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv. Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.
In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens. In plus, este mult mai important si decat un mar pe zi. Colesterolul din oua este benefic pentru copii, femei la menopauza si persoane in varsta.
Adauga un comentariu