National

Ce se intampla dupa 1 februarie cu cei care NU au carduri de sanatate

Publicat: 15 ian. 2015
1

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, spune ca pacientii care nu au carduri de sanatate vor putea sa beneficieze de servicii medicale si dupa data de 1 februarie, cand utilizarea acestora va deveni obligatorie.

Servicii medicale vor primi fara a fi legat strict de card. Va veni si un moment cand primesc doar cu cardul serviciile medicale, dar nu este de la 1 februarie. Se va merge in paralel o perioada de o luna sau doua cu cele doua sisteme pana invata toata lumea sa foloseasca cardul.

Citeste si Ce trebuie sa faca iesenii care nu au intrat in posesia cardului de sanatate

Trebuie sa fie si un moment de inceput si trebuie sa fie si un moment cand va fi valabil doar cu cardul. Aici nu trebuie sa confundam cu urgenta. In momentul in care ai o urgenta, nu conteaza cardul, se primeste serviciul medical de care are nevoie pacientul”, a spus Ciurchea.

Acesta a precizat ca cei care nu au primit cardul sau nu il vor primi pana la sfarsitul lunii pot merge la Casa Judeteana de Sanatate pentru a le fi eliberat cardul.

Citeste si Angajatii din sanatate vor primi cu 87 lei mai mult la salariu. Nu este clar cine da banii

„Discutam in continuare cu medicii de familie pentru a le distribui prin intermediul lor, pentru ca in mare parte posesorii cardurilor nedistribuite sunt plecati din tara si vor veni atunci cand au nevoie de un serviciu medical”, a mai spus seful CNAS.

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate va fi obligatorie de la 1 februarie.

Comentarii
  • De ce trebuie sa mergem la Casa de Sanatate daca cei care trebuiau sa-l trimita , nu au facut asta … sau fraierul de roman … trebuie sa se deplaseze !

Adauga un comentariu