Magazin

Ce se intampla in corpul nostru atunci cand ne apare o vanataie?

Publicat: 09 dec. 2014

Vanataile apar la fiecare lovitura pe care o suferim, chiar si in cazul celor minore. Fie ca vorbim de un accident sever, sau o simpla lovitura de marginea unui scaun, pe stratul de piele din zona lovita va aparea o pata de culoare maro sau violet.

Vanataile sunt inestetice si exterm de dureroase, indiferent de dimensiunea lor. Cu toate astea, de ce apar, atunci cand ne lovim?

Vezi si S-a trezit dimineata PLIN de VANATAI! Provenienta acestora era necunoscuta

O vanataie apare atunci cand mai multe vase capilare se rup, in general, in urma unei lovituri, iar astfel se permite patrunderea sangelui in tesuturile din apropiere. Partea lichida a sangelui, numita plasma, este reabsorbita rapid de alte capilare din apropiere sI celulele albe ale sangelui pot intra si iesi din vasele de sange singure, insa celulele rosii raman blocate, scrie spynews.ro.

Vezi si Plina de VANATAI si NEINGRIJITA. Vedeta care la 26 de ani arata ca la 40 – FOTO

La inceput, compusul hemoglobinei este transformat intr-un pigment verde, iar apoi intr-unul de culoare galbena. Acest lucru le da vanatailor culorile caracteristice, inainte de a fi eliberat in fluxul sangvin, pentru a fi reciclate de ficat.

In general, vanataile sunt cel mai bine tratate daca se aplica comprese reci pe zona lovita, pentru a se evita raspandirea sangelui pe o suprafata mare de tesut.loading...

Adauga un comentariu