News Flash:

Ce se întampla cu contul de Facebook sau de Messenger dupa ce mori

1 Martie 2010
1560 Vizualizari | 0 Comentarii
Te-ai întrebat vreodata ce se va întampla cu contul tau de Facebook, de Yahoo! Messenger sau oricare alt cont web dupa ce vei muri?. Ei bine, trei companii din SUA s-au gandit la acest lucru si ofera clientilor posibilitatea de a stoca nume de utilizator, parole si alte informatii digitale  care pe care le transmit mostenitorilor atunci cand titularii mor.

AssetLock.net, LegacyLocker.com si Deathswitch.com sunt trei site-uri care se ofera sa pastreze contra cost numele de utilizator si parolele, pe care internautii le au pe web, într-o cutie de valori virtuala. Atunci cand acestia vor muri, informatii precum parola de pe Facebook, e-mail sau cea a contului PayPal, vor fi oferite mostenitorilor sau persoanelor pe care ei le-au desemnat sa le primeasca. Daca nu se doreste acest lucru, conturile vor fi închise. Preturile variaza între 10 si 30 dolari/pe an sau 60 si 300 de dolari/pe viata, în functie de serviciile dorite si de numarul de date stocate.

Pentru a verifica daca esti cu adevarat mort companiile folosesc metode diferite. Cei de la Deathswitch.com îti cer sa introduci o parola la anumite periode de timp. Daca nu raspunzi imediat sistemul îti mai cere de cateva ori sa introduci parola, iar daca acest lucru nu se întampla se considera ca, fie ai murit, fie esti incapabil sa te misti, iar informatiile sunt trimise automat prin e-mail la persoanele indicate de tine. LegacyLocker.com are nevoie ca cel putin doua persoane sa confirme ca esti mort si de certificatul de deces înainte de a dezvalui informatiile. In cazul AssetLock.net, daca cineva încearca sa afle informatiile înainte ca titularul sa fi murit, se trimite automat un e-mail celorlalti pentru a confirmare. Odata ce s-a confirmat, datelele de înregistrare de pe site-uri vor fi trimise celor dragi sau vor fi sterse în functie de alegerea fiecaruia. Procedura în cazul decesului unui utilizator, este ca profilul acestuia sa fie scos din cautarile publice, dar sa ramana online, astfel încat numai prietenii si familia sa îl poata vedea si sa îi poata aduce un omagiu. Profilul utilizatorului care a decedat va trece în acest regim special în urma unei cereri din partea familiei. „Este foarte important ca prietenii si familia sa anunte Facebook cand pierd pe cineva, pentru a cere ca profilul lor sa devina unul memorial”, potrivit lui Max Kelly, seful diviziei de securitate a Facebook. Ca sa descurajeze farsele, Facebook cere dovezi de la rudele utilizatorului, iar dupa ce profilul nu mai este vizibil tuturor, el nu va mai aparea nici în sugestii pentru fostii sai prieteni. La cererea familiei, Facebook poate sterge definitiv profilul celui decedat.

regim special
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018796 (s)

loading...