Stiri si curiozitati

Ce se pune în apa puilor: Secretul care sporește sănătatea păsărilor

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce se pune în apa puilor Secretul care sporește sănătatea păsărilor
Oțetul de mere pus în apa puilor și găinilor sporește sănătatea păsărilor de curte

Sănătatea păsărilor crescute la curte este important pentru orice fermier, mai ales atunci când există riscul să apară anumite bolile. Aceștia știu ce se pune în apa puilor pentru ca aceștia să crească mari și sănătoși.

Secretul care sporește sănătatea păsărilor de curte este oțetul de mere pus în apa puilor.

Oțetul pus în apa puilor și găinilor sporește sănătatea păsărilor de curte. Este bine de știut că nu orice oțet se poate folosi, cid oar cel de mere, din ingrediente naturale, dacă nu chiar preparat în casă.

Importanța folosirii oțetului de mere în apa puilor este dat de aciditatea acestuia, deoarece acționează ca un antibiotic ușor, natural.

Ce se pune în apa puilor: Ce efecte are oțetul de mere

Oțetul de mere este bogat în vitamine și minerale care ajută foarte mult puii și găinile. Oțetul de mere este bogat în vitamine și minerale care sunt de mare ajutor păsărilor de curte.

Folosirea oțetului de mere este indicată în momentul în care puii și găinile trec prin momente de stres, fie că este vară, când păsările suferă de căldură, fie de mutarea lor într-un coteț nou, de introducerea în efectiv a unor păsări noi sau după un atac al unui animal sălbatic sau la căderea primei zăpezi.

De asemenea, este indicat acest tratament atunci când păsările care se recuperează după anumite răni. Cercetătorii au demonstrat că folosirea oțetului de emre ajută la creșterea mai rapidă și luarea în greutate în cazul puilor pentru carne. Crescătorii de păsări recomandă punerea de oțet de mere în apa puilor și găinilor timp de o săptămână într-o lună.

Cum și cât oțet de mere se pune în apa puilor

Oțetul de mere nu se dă direct puilor și găinilor să bea, ci se pune în apa din vasul de băut al păsărilor de curte. Procentul recomandat nu trebuie să depășească 2% de oțet de mere în raport cu cantitatea de apă, adică aproximativ 20 ml de oțet la un litru de apă.

Sunt crescători de păsări care pun doar 10 ml de oțet la un litru în perioadele în care găinile sunt stresate și  doar ml de oțet la un litru de apă în alte perioade ale anului.

Pentru prepararea în casă a oțetului de mere se folosesc resturi de mere și aproximativ 10-15 mere tăiate felii. Acestea se pun într-un bol peste care se pune apă și aproximativ 100 de grame, pentru a grăbi fermentarea.

Amestecul se lasă la întuneric și la o temperatură de cel mult 23-24 de grade Celsius. După șapte zile, se strecoară și se pune în borcane care se vor păstrează aproximativ șase săptămâni. După această perioadă, oțetul poate fi folosit pentru a fi pus în apa de băut a puilor.

Oțetul de mere pus în apă este benefic și pentru alte păsări de curte, precum curci, ale căror carne se frăgezește, porumbei, la care se tratează astfel reumatismul sau anemia.

În administrarea oțetului de mere în apa puilor și găinilor trebuie avut grijă la cantitate deoarece dacă puneți prea mult le poate provoca arsuri.

Adauga un comentariu