Eveniment-Social

Ce se va întâmpla în grădinițe, școli și licee dacă municipiul Iași va intra în scenariul roșu! Doar o parte dintre școlari vor mai veni la cursuri față în față (EXCLUSIV)

Publicat: 16 mart. 2021
Elevi la ore, cu masca pe față, în timp ce le predă învățătorul
16 elevi din Iași, confirmați cu noul coronavirus în ultimele 48 de ore

Dacă municipiul Iași va intra în scenariul roșu (rata de infecție COVID-19 de peste 3 la mie), și în unitățile de învățământ preuniversitar din oraș se vor aplica alte reguli! Astfel, doar preșcolarii, școlarii de clasele I-IV și, după model hibrid (două săptămâni la școală și două on-line), cei de clasa a VIII-a și a XII-a vor mai participa la cursuri față în față. Asta până se va ajunge la o rată de infecție de 6 la mia de locuitori. Restul elevilor vor desfășura activitatea exclusiv on-line

Autoritățile locale județene anunță că și municipiul Iași se pregătește pentru a intra în scenariul roșu (rata de infecție COVID-19 de peste 3 la mie). Astfel, în unitățile de învățământ preuniversitar din oraș se vor aplica alte reguli! Concret, doar preșcolarii, școlarii de clasele I-IV și, după model hibrid (două săptămâni la școală și două on-line), cei de clasa a VIII-a și a XII-a vor mai participa la cursuri față în față. Asta până se va ajunge la o rată de infecție de 6 la mia de locuitori. Restul elevilor vor desfășura activitatea exclusiv on-line.

Scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Iași pentru săptămâna 15-19 martie 2021

Deja, în conformitate cu Ordinul nr. 3235/93 din 4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică. Raportate la incidența epidemiologică din data de 12 martie 2021, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 98 de unități teritorial-administrative, 74 sunt în scenariul verde, 21 în scenariul galben, iar 3 în scenariul roșu.

Care este incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor în localitățile unde este mai mare de 3/1.000 locuitori

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori în Miroslava, Roșcani, Valea Lupului (scenariul roșu), între 1 și 3/1.000 de locuitori în municipiul Iași, Bălțați, Bârnova, Ciurea, Costești, Dumești, Gorban, Holboca, Horlești, Ion Neculce, Ipatele, Lețcani, Mircești, Mogoșești-Siret, Movileni, Popricani, Românești, Ruginoasa, Schitu Duca, Tomești, Țibana, (scenariul galben) și sub 1/1.000 de locuitori în celelalte localități (scenariul verde). În conformitate cu aceste date, incidența epidemiologică s-a modificat în 19 unități teritorial-administrative: în 6 unități aceasta a coborât sub 1/1.000 de locuitori și s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 10 unități incidența a depășit 1/1.000 de locuitori și s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, în 3 unități incidența a scăzut sub 3/1.000 locuitori și s-a trecut de la scenariul roșu la cel galben.

Ce scenarii de funcționare se aplică în toate școlile și liceele din Iași

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași nr. 43 din data 12.03.2021, se înregistrează următoarea situație: – 378 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În 255 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben): participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. În 16 unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Adauga un comentariu