Stiri si curiozitati

Ce semnifică „swing“ în limba română

Publicat: 24 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce semnifică swing în limba română
Petrecerile de swingeri se îneacă în mult alcool

Cuvântul „swing” din limba engleză înseamnă leagăn, trecere sau balans, însă conotația sexuală a cuvântului aduce ideea de impuls sau imbold. Pornind de la impuls s-a ajuns la folosirea acestuia cu sensul de schimbare de parteneri, sex în grup și constă în practicarea deschisă a contactelor sexuale cu parteneri din afara cuplului.

Așa s-a ajuns la un adevărat fenomen swing, care a dus la o adevărată revoluție sexuală în ultimele decenii.

Obiceiul schimbării de parteneri, mai ales la niște petreceri tematice, datează tocmai din antichitate, atât grecii dar şi egiptenii fiind adepții unor astfel de desfrâuri sexuale. Dar, fără îndoială, cei mai cunosciți pentru astfel de practici erau romanii. Nero și Caligula au rămas faimoși pentru apetența lor pentru astfel de orgii sexuale.

Petreceri „swing“ în România

În România, petrecerile „swing“ erau organizate și înainte de Revoluție, însă acestea erau puține, iar participanții erau aleși pe sprânceană, existând riscul ca organizatorii să fie desconspirați și să aibă de a face cu organele de opresiune.

După ’90, au început încet, încet, să apară și la noi cluburi care organizează petreceri „swing“, cu diverse tematici. Mulți dintre cei care practicau acest obicei sexual nici măcar nu aveau habar cum este denumit.

Practicarea acestui obicei a ajuns treptat să nu mai constea doar în satisfacerea nevoilor sexuale, ci şi cunoaşterea reciprocă, participarea la conversaţii şi legarea de prietenii. Astfel, întâlnirile între swingeri au ajuns să nu mai fie doar la voia întâmplării, ci să fie rezultatul unor socializări şi conversaţii pe termen lung.

Care este originea „swing-“-ului modern

Dacă unii spun că „swing“-ul modern ar fi apărut prima dată în nordul Canadei, presa americană susține că acesta și-ar avea originea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când un grup de elită de piloți pe avioanele de vânătoare au dus relațiile dintre ei la un alt nivel, implicându-și și soțiile.

Practicarea „swing“-ului a fost determinat și de faptul că mulți piloți decedau pe front și atunci soțiile lor cunoșteau doar alți piloți și ajungeau să fie atrase de aceștia și să facă sex. O relatare a presei americane despre acest fenomen a apărut după terminarea războiului din Coreea, în 1957. Atunci fenomenul a fost denumit „wife-swapping“ (n.r. -schimbare de neveste).

Privit de mulți ca o perversiune sexuală, ca fiind ceva negativ, „swing“-ul a prins în SUA, unde s-a ajuns în 1960 să fie peste 20 de reviste care aveau secțiuni care adresau celor interesați de schimbul de parteneri.

Swingerii, o mare comuniate internațională

După anii ’90, swingerii au ajuns să-și formeze la nivel mondial organizatii, precum NASCA sau ISU, care au ajuns să aibă filiale în mai multe țări din Europa. Aceasată organizare a înlesnit accesul celor care pleacă din țară să aibă contact cu alți swingeri, fiind create adevărate ghiduri cu locurile de întâlnire ale swingerilor dintr-o anumită țară și unde se organizează cele mai mari petreceri.

Explozia fenomenului a făcut ca agențiile de turism din România să organizeze vacanțe exotice pentru cei cu dare de mână și cu dorința de a intra în contact cu swingeri din afară. Pentru prețuri destul de piperate, doritorilor li se oferă transport și spații de cazare în cele mai exotice locații din lume.

Adauga un comentariu