Stiri medicale

Ce simptome apar la cresterea maselei de minte

Publicat: 18 aug. 2014
7
Aceasta mostenire genetica pe care o avem ca urmare a evolutiei noastre din primate este una de care oamenii s-ar descotorosi cu placere. Maselele de minte provoaca dureri care devin tot mai greu de suportat odata cu trecerea timpului. In general, senzatia de durere este localizata in partea din spate a gurii, in spatele molarilor. Maselele in cauza continua sa se dezvolte si nu se pot alinia cu ceilalti dinti, ceea ce inseamna ca ajung sa preseze nervii si oasele din zona respectiva, dar si sa impinga restul dintilor, potrivit divahair.ro.

Maseaua de minte, o problema? 

Alte simptome ale cresterii maselelor de minte sunt umflarea gingiei, sensibilizarea acesteia si chiar si dureri care se reflecta in zona gatului sau inspre partea superioara a capului. Situatia devine si mai greu de suportat atunci cand maseaua reuseste sa strapunga gingia, iar bacteriile patrund in aceasta si provoaca infectii. Lasate netratate, acestea pot afecta intreaga sanatate a organismului.

8 probleme dentare comune si cauzele lor 

Mai exista si posibilitatea ca maselele de minte sa fie blocate in loc de catre osul maxilarului. In acelasi timp, radacinile continua sa creasca, ceea ce poate crea probleme orale serioase. Semnele unei infectii includ halena (respiratia urat mirositoare), alterarea gustului mancarii in timpul masticatiei si umflarea zonei respective. Maselele de minte netratate pot conduce la aparitia chisturilor si, foarte rar, la dezvoltarea tumorilor.
Adauga un comentariu