National

Ce solicita DNA impotriva lui Radu Mazare

Publicat: 25 ian. 2019

La termenul de vineri de la instanta suprema, in dosarul Polaris, in care Radu Mazare este acuzat de fapte de coruptie, procurorii DNA au cerut pedeapsa maxima pentru fostul edil, informeaza jurnalista Realitatea Tv Ionela Arcanu. Daca magistratii admit solicitarea DNA, fostul primar risca 12 ani de inchisoare.
Potrivit DNA, fostul primar al Constantei Radu Mazare a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese in forma continuata (12 acte materiale). Alaturi de fostul edil al Constantei, au fost trimisi in judecata deputatul PSD de atunci Eduard Martin si mai multi functionari din cadrul Primariei Constanta, precum si omul de afaceri Sorin Strutinsky, acesta din urma pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

De asemenea, in acest dosar au fost trimisi in judecata deputatul de atunci Eduard Martin, asociat al SC Polaris M Holding S.R.L, dar si SC Polaris M Holding S.R.L, pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, precum si pentru dare de mita. In acelasi dosar sunt judecati Gabriel Stan, viceprimar al municipiului Constanta la data faptelor, Tudorita Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalap si Sorina Laura Oprea, functionari in cadrul Primariei Constanta la data faptelor, pentru abuz in serviciu.

Pedeapsa uriasa ceruta de procurorii DNA si veste buna pentru Cristi Borcea in dosarul de 114 milioane de euro

Potrivit unui comunicat DNA, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat suma totala de peste 2.000.000 euro si a primit circa 1.000.000 euro si 2.472.303,8 lei de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta. De asemenea, in perioada 2008-2014, Radu Mazare, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, ar fi primit de la S.C. Polaris M Holding S.R.L., al carei asociat si administrator in fapt era Eduard Martin, peste sapte milioane de euro, pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

Potrivit DNA, in anul 2008, intre S.C. Polaris M Holding S.R.L si Primaria Constanta a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani si un act aditional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorata nejustificat cu zece milioane de lei.

“Si in acest caz, mita a fost primita intr-o maniera identica, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive incheiate intre S.C. Polaris M Holding S.R.L. si aceeasi firma controlata de inculpatii Mazare Radu Stefan si Strutinsky Sorin Gabriel. Suma totala achitata in baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771,57 lei. Ca urmare a incheierii acestui contract a fost produs Primariei Constanta un prejudiciu in suma de 200.213.248,91 lei, din care TVA 36.811.616,60 lei, suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului”, sustin procurorii anticoruptie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit