National

Ce spune asistentul medical care l-a însoţit pe Adrian Dobrin în Ambulanța morții din Gorj

Publicat: 09 mart. 2021
Adrian Dobrin la o conferință, înainte să moară din lipsa de oxigen a Ambulanței
Adrian Dobrin care lucra la DSP Gorj a murit după ce ambulanța care îl transporta a rămas fără aer

Adrian Dobrin, şeful Serviciului de Control din cadrul DSP Gorj a murit după ce Ambulanta care urma să îl transporte la un spital din București a întâmpinat o defecţiune electrică rămânând fără oxigen. Între timp, asistentul medical care l-a însoţit pe Adrian Dobrin rupe tăcerea şi poveseste ce s-a întâmplat.

Soţia lui Adrian Dobrin consideră că totul a fost o crimă, şi că responsabilii ar trebui să plătească pentru incompetanta de care au dat dovadă.

Mărturia cumplită a asistentului medical care l-a însoţit pe Adrian Dobrin în Ambulanţa morţii

Cristi Popescu este asistentul medical care l-a însoţit pe Adrian Dobrin. Tânărul în vârstă de 20 de ani îl cunoştea pe decedat şi a fost puternic afectat de decesul şefului Serviciului de Control din cadrul DSP Gorj. Acesta povesteşte, pas cu pas, cum s-a produs tragedia. Cristi Popescu afirmă faptul că din cauza unei siguranţe care s-a ars, ventilatorul nu a mai putut fi folosit. Din aceste considerente, oxigenarea a fost realizată cu ajutorul unui balon, 25 de litri pe minut. Oamenii de pe ambulantă au sunat la dispecerat care i-a trimis la UPU Râmnicu Vâlcea, unde a fost conectat la ventilatorul din Unitatea Primire Urgentă

”La intrare în Râmnicu Vâlcea a apărut o problemă la ventilator, care s-a descărcat. Cred că din cauza siguranţei despre care am aflat apoi că s-a ars. Am trecut oxigenarea lui pe balon, 25 de litri pe minut. S-a sunat dispeceratul. Am hotărât să mergem la UPU Rm. Vâlcea, unde a fost conectat pe ventilatorul din Urgenţă. Starea lui era relativ aşa cum plecase de 90-96 la sută. Şi-a reluat saturaţia de oxigen, pentru că la noi se desaturase la 70-80, la ventilaţia pe balon şi oxigen. A fost pus la ventilatorul din Urgenţă. Şi-a revenit, după care starea lui a început să se agraveze din oră în oră. La ora 20,00 a intrat în stop cardio-respirator. Am început manevrele de resuscitare cu personalul de acolo, dar nu am mai putut face nimic. Îl cunosc de 20 de ani de când m-a angajat. Este ceva regretabil. Sper să înţeleagă oamenii că se moare de COVID-19.În ultima perioadă au murit mulţi tineri“. a povestit tânărul.

Soţia lui Adrian Dobrin consideră întâmplarea ca fiind o crimă

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Goergiana Dobrin, soţia lui Adrian Dobrin consideră că totul se poate cataloga ca fiind o crimă. Aceasta îşi strigă disperarea asupra unui sistem sanitar ineficient şi incompetent. Femeia susţine că nu se va opri până când vinovaţii nu vor plăti pentru asta:

”Acum, că mi-am aşezat EROUL într-o odihnă veşnică, cu puterile care mi-au mai rămas şi cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această reţea publică ţi vă declar următoare: eu am semnat şi mi-am asumat riscurile deplasării la Bucureşti pentru pacientul Adrian Dobrin, dumneavoastră «sistemul sanitar» aţi semnat şi v-aţi asumat riscurile pentru echipamentele deţinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar în codul penal se numeşte crima. Îţi promit că o să mă lupt, Adrian!“. a fost mesajul postat de soția acestuia.

Adauga un comentariu