Actualitate

Ce spune Calin Popescu Tariceanu despre gafele facute de Klaus Iohannis

Publicat: 22 nov. 2018
1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va trebui sa decida daca procedura de numire a procurorului-sef al DNA va fi reluata, dupa refuzul sefului statului Klaus Iohannis de a o numi in functie pe Adina Florea.

„Nu am vorbit cu ministrul Justitiei pe acest subiect. El este cel chemat sa gestioneze procedura de selectie-interviu. Data trecuta am vazut patru sau cinci candidati. Interviurile apoi s-au soldat cu note puse. Am si vazut parca pe unii dintre candidati pe la televizor povestind ce vor sa faca in calitate de sefi. Nu stiu, mai transparent decat atat? Nu stiu care e recomandarea din MCV referitoare la transparentizare”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, intrebat daca a vorbit cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, despre posibila reluare a procedurii de numire a procurorului-sef al DNA.

Acesta a afirmat, referitor la comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale in care este aratata motivarea refuzului de numire in functia de procur-sef al DNA a Adinei Florea, ca cine a scris comunicatul „nu a fost foarte inspirat”, acesta cuprinzand si greseli de exprimare.

„A motivat presedintele cumva? (…) Atunci, ce sa comentez! Am vazut o exprimare intr-un comunicat de la Cotroceni. Mi-aduc aminte – 'ca nu indeplineste conditiile de legalitate prevazute de lege'. Nu este formularea mea, este formularea din comunicat. Era bine daca se punea punct. 'Nu indeplineste conditiile de legalitate'. Evident, alea nu pot fi prevazute decat de lege. Cine a scris comunicatul nu a fost foarte inspirat, dar in fine, probabil ca explica care sunt conditiile care nu au fost indeplinite. Nu stiu, o sa vedem”, a conchis Tariceanu.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, intalnire de ultima ora

Presedintele Klaus Iohannis a respins propunerile ministrului Justitiei pentru DNA, Parchetul General si DIICOT, printre acestea numarandu-se si cea a Adinei Florea, nominalizata de Tudorel Toader in functia de procuror-sef DNA.

In luna octombrie, ministrul justitiei, Tudorel Toader, a transmis presedintelui Klaus Iohannis urmatoarele propuneri de numire a unor procurori in functii de conducere:

  •  Adina Florea, pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie;
  • Florena-Esther Sterschi, pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  •  Elena Giorgiana Hosu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism;
  •  Iuliana Nedelcu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
  •  Antonia-Eleonora Constantin, pentru functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
     
Comentarii
Adauga un comentariu