Eveniment-Social

Ce spune deputatul Petru Movila despre banca de tesuturi de la Iasi

Publicat: 22 oct. 2014
1
Cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare vor incepe procedurile necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru banca de tesuturi din cadrul Spitalului „Sfantul Spiridon” din Iasi, ocazie cu care deputatul Petru Movila face o serie de comentarii referitoare la acest proiect. 
„La acest moment, societatea care a castigat licitatia organizata la Bucuresti pentru realizarea studiului de fezabilitate a primit toate documentele si avizele necesare. Dupa ce le proceseaza vin in teren, cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare. Conform proiectului vor fi infiintate patru banci de tesuturi, la Iasi, la Targu Mures, Bucuresti si Timisoara, costul total fiind de peste 3 milioane de euro, suma alocata din fondurile Ministerului de Finante, in conditiile in care finantarea initiala, europeana, a fost pierduta. In ceea ce priveste amplasarea bancii de tesut la Iasi, in cadrul Spitalului Sfantul Spiridon, decizia a apartinut Consiliului Local, existand in acest sens hotararea de CL aferenta.
Se discuta despre acest proiect de mai bine de sase ani, din 2008, de cand finantarea de la Uniunea Europeana s-a pierdut pentru ca Romania nu a organizat licitatiile necesare. In tot acest timp am cautat, alaturi de reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant, variate si solutii pentru infiintarea unei astfel de banci, benefica atat pentru judetul nostru cat si pentru intreaga regiune de Nord-Est. Sper ca imediat dupa ce studiul va fi finalizat, vom putea vorbi despre concretizarea acestui proiect in cel mai scurt timp posibil”, a spus deputatul Petru Movila.
Adauga un comentariu