Magazin

Ce spune despre tine modul de-a te imbraca?

Publicat: 15 mart. 2013
1

Tot la capitolul LIMBAJUL CORPULUI se incadreaza si modul cum ne imbracam. Alegem hainele in functie de varsta, sex, clasa sociala si starea pe care o avem in acea zi.

Felul in care ne imbracam reprezinta o parte importanta in comunicare. Inainte de a vorbi, cei din jurul tau si-au facut deja o parere bazata pe felul in care esti imbracata. Si daca tinuta ta este ceea ce asteapta ei, probabil vor fi receptivi, insa daca e ceva cu care nu sunt obisnuiti, canalul de comunicare dintre voi va fi semiinchis.

Insa nu putem vorbi de  mesajul tinutelor fara sa nu mentionam rolul bijuteriilor. In unele tari, bogatia bijuteriilor reprezinta un semn de bun gust. In Romania, in ciuda aparentelor, o persoana care poarta multe bijuterii nu are gusturi bune in materie de moda.

Comunicarea non-verbala este o parte importanta din comunicare. Tara si chiar orasul in care locuiesti poate stabili factorii determinanti pentru comunicarea non-verbala.

Ai judecat vreodata o persoana in functie de hainele pe care le purta? Chiar daca ai spune nu, in mod clar ai facut-o. Chiar inainte de a vorbi ai facut cateva presupuneri despre acea persoana luand in considerare hainele. De regula, asteptam ca anumite persoane sa se imbrace intr-un anumit fel, inainte de a-l asculta si de a observa cum gandeste.

Dorinta de a face o buna impresie este ceea ce ne ghideaza in alegerea hainelor pe care le purtam. „Prima impresie este cea mai importanta”, e un proverb care circula sistematic din generatie in generatie. Si normal, pentru ca intotdeauna acest lucru a fost important.

Tinutele care nu tin cont de dogmele modei clasice, cu jeans rupt, tricouri cu mesaje, accesorii metalice sau din piele reflecta o personalitate rebela si care vrea sa fie interpretata asa.

Cel care nu acorda atentie tinutei sale si poarta haine uzate, patate sau nu sunt asortate sub nicio forma imprumuta aceleasi calificative ca ale tinutei. Acest tip de haine comunica faptul ca nu iti pasa de aspect, de cariera, de nimic.

Hainele de designer – Daca fiecare particica a corpului este acoperita de un brand si faci tot posibilul ca cei din jurul tau sa observe acest lucru cu intentia ca ei sa te perceapa ca o persoana de succes si pretentioasa, de fapt mesajul este ca esti o persoana materialista si putin nesigura (si care incearca din rasputeri sa fie la inaltimea hainelor pe care le poarta).

Tinuta „calicului” – Mai exact hainele care expun mai mult corpul. Fie sunt prea mulate, scurte sau care arata prea multa piele. Purtand astfel de elemente vestimentare vei transmite nesiguranta si dorinta de a atrage mai mult atentia asupra corpului tau. Multi ar spune ca este distractiv sa porti astfel de haine, ceea ce poate fi adevarat, insa a purta astfel de haine in permanenta este deja o alta situatie, conform feminis.ro

Adauga un comentariu