Actualitate

Ce spune Ion Cristoiu despre Cristina Tarcea: ”Stabii de la ICCJ isi apara privilegiile de nomenklaturisti ai magistratilor”

Publicat: 22 nov. 2018
1

Jurnalistul Ion Cristoiu sustine, intr-o postare pe blogul sau, ca magistratii de la conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie se bucura de privilegii de nomenklaturisti.

"Cum isi apara stabii de la ICCJ privilegiile de nomenklaturisti ai magistratilor

Gratie sesizarii depuse de Guvern, Curtea Constitutionala ne-a atras atentia asupra ilegalitatii in care isi desfasura activitatea Inalta Curte de Casatie si Justitie. Gheorghe Piperea, nu doar avocat, dar si familiar al teelviziunilor, a explicat didactic, pe intelesul tuturor, intr-una din editiile emisiunii Romania9, aceasta incredibila realitate de la ICCJ, ivita pe vremea sinistrei Livia Stanciu, cea care a bagat-o la puscarie pe Rarinca, numai pentru a nu-i da banii care-i datora, si continuata cu brio sub mareata presedintie a Cristinei Tarcea, un magistrat care, dupa ce a lasat o vreme impresia ca zburda pe imas s-a dovedit ca-si stie tarusul de care e legat lantul. In cazul ei, lantul era destul de lung pentru a ne trage pe sfoara. Dupa cum se intimpla cu toti cei care iau lumina din cazarmi, la un moment dat, Cristinei Tarcea i s-a dat ordin sa intre in rind si sa ia pozitie de drepti. Judecatoarea care ne incintase prin pledoaria pentru independenta Justitiei a devenit peste noapte o tovarasa cu litera mica, dreptul de a purta litera mare apartinind Tovarasei.

 

Ion Cristoiu: '' Este cel mai primejdios fenomen''

In 2013, s-a adoptat Legea nr. 255/2013 prin care se modifica Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Legea prevedea urmatoarele:

Completul de judecata de cinci de la ICCJ se trage la sorti. Toti cei care urmeaza sa participe, inclusiv stabii ICCJ, se supun acestei proceduri in acord cu imaginea Justitiei de persoana oarba. Sortii pot decide componenta unui anumit complet. Sortii pot decide pina la urma daca un acuzat e sau nu trimis la puscarie. Potrivit Legii, daca sortii nimeresc intr-un complet un stab, acesta devine automat seful completului. Prevederea era aiurea. Prin ce e mai bun un stab de judecatori decit un judecator pur si simplu de la Inalta Curte? Prin nimic. Ba chiar daca ne gindim bine, un judecator pur si simplu e mult mai bine pregatit si mult mai onest profesional decit un stab din Justitie.

Daca nu stiti, va spunem noi:

La Inalta Curte de Casatie si Justitie sint nu numai judecatori. Sint si stabi ai judecatorilor. Un fel de nomenclatura a judecatorilor de la Inalta Curte; vicepresedinti, presedinte. Dupa ce criterii unii sint stabi si altii subordonatii stabilor ne dam seama din cazul Livia Stanciu. Procuroare intre 1980 si 1994, noua ani in regimul comunist, cind procurorii erau ,alaturi de securisti, instrumentele dictaturii, distinsa devine peste noapte judecator la Tribunalul Galati, apoi judecator la Curtea de Apel Galati, de aici sub regimul Basescu e cocotata direct , fara scara, pe craca de judecator a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In 2010 e suita de Sistemul institutiilor de forta si mai sus, in functia de presedinte al Inaltei Curti. Sta sefa a ICCJ pina la pensie, in 2015, cind e trecuta de Klaus Iohannis, drept rasplata, pentru ca l-a facut presedinte musamalizindu-i un proces de incompatibilitate. Pe parcursul sefiei sale Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost transformata in debaraua Binomului SRI- DNA. Cind era nevoie de o scoatere din joc a cuiva se apela imediat la Tovarasa Stanciu. Despre caracterul unui stab la ICCJ spune totul afacerea Mariana Rarinca. Ca sa nu-i dea Marianei Rarinca banii pe care ii datora, Tovarasa Livia Stanciu apeleaza la Codruta Kovesi, potrivit zicalei cu o mina spala pe alta si amindoua cizmele sergentilor majori mesianici. Se vira pe fir si conducerea SRI dupa ce Tovarasa Stanciu le aminteste sergentilor majori mesianici de porcariile care i s-au cerut si pe care ea le-a indeplinit.

Pe masura ce urci in ierarhia instantelor de judecata creste departarea de exigentele profesiei de magistrat. La Inalta Curte nu ajung decit anumiti judecatori, cei care pot fi controlati, iar sefi ai acestora nu pot fi decit cei desemnati de Sistem. De regula cei care se inghesuie la sefii sint judecatori rosi de ambitii de putere. Un judecator autentic nu e tentat de sefii in domeniul sau de activitate, asa cum marii reporteri nu se omoara sa conduca sectii sau chiar redactii. La noi insa, unde doar sefii conteaza, nici in activitatea Parchetelor, nici in cea a Judecatoriilor, n-au fost cultivati pina acum decit sefii. La DNA de exemplu, spre deosebire de parchetele anti-mafia din Italia, vedete au fost doar sefii si nu procurorii care au dus dosare grele. La fel si in Justitie. Vedeta Inaltei Curti de Casatie si Justitie e doar presedinta Cristina Tarcea, prin aparitiile sale publice de activista de partid, si nu un judecator care a solutionat vreun dosar greu.

Klaus Iohannis s-a dovedit inca o data principalul agent electoral al PSD
Stabii sint inferiori judecatorilor nu numai pentru ca depind de Noua Securitate, dar si pentru ca, avind si obligatia de a plimba hirtii dintr-un loc intr-altul, n-au timp sa studieze dosarele. Ca sa nu mai spunem ca, in timp ce un judecator pur si simplu, n-are treaba decit cu avocatii si procurorii dintr-un dosar, un stab se vede cu tot felul de stabi politici si din Servicii, pe la tot felul de sindrofii cu paharele si gustari, si e mult mai dispus decit un judecator obisnuit sa tina cont de jocurile politice sau de invocarea interesului national din partea sergentilor majori mesianici.

Ce fac stabii in interpretarea Legii?

Decid prin Hotariri ,incepind cu Hotararea nr. 3/2014, ca doar patru dintre cei cinci judecatori sa fie trasi la sorti. Al cincilea, care e si presedintele Completului, e numit de stabii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dintre cine? Cum dintre cine? Dintre ei, stabii.

Judecatori care fac in asa fel incit Justitia sa nu mai fie oarba, ba chiar sa fie prevazuta cu un telescop, sa vada pe cine sa achite si pe cine nu. Timp de patru ani, Inalta Curte de Casatie si Justitie, alintata de unii ca intruchipare a tot ce are mai bun corpul magistratilor in Romania de azi, a funtcionat ilegal. De ce n-a sesizat nimeni aberatia? s-a intrebat, candida pina la feciorelnicie, Cristina Tarcea. Cum de ce n-a sesizat? Are cineva curaj sa se puna rau cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, dincolo de care nu mai e decit Dumnezeu? Distinsa Tovarasica nu s-a intrebat insa cum de au admis stabii Inaltei Curti, ea mai ales, aceasta grosolana incalcare a legii si a normelor profesiei de magistrat.

Raspunsul ni-l da batalia dusa de Cristina Tarcea la CCR pentru apararea ilegalitatii. S-a vazut in inversunarea cu care Cristina Tarcea s-a afirmat in apararea unei aberatii nevoia Sistemului de a avea in Inalta Curte instrumentul prin care dusmanilor politici ai lui Klaus Iohannis sa li se puna poalele in cap pentru a putea fi ciomagiti mai bine. Indiscutabil, ocolirea de catre stabi a tragerii la sorti isi are una dintre cauze in punerea lor in slujba Noii Securitati. Plantati la rindul lor in functii de sergentii majori mesianici, stabii de la ICCJ au fost obligati sa-si plateasca privilegiile. Nu cred insa ca aceasta e singura cauza. O alta trimite la realitatea intregii magistraturi. Proclamati drept independenti tocmai pentru ca sint dependenti de interese de tot soiul magistratii se dau de ceasul mortii sa nu piarda nici un privilegiu. Prin numirea in completele de cinci, stabii de la Inalta Curte se bucurau de betia puterii depline. Ei nu se deosebesc astfel de procurorii DNA si ei drogati de gindul ca sint mai de temut decit securistii lui Alexandru Draghici", scrie Ion Cristoiu pe blogul sau.

Adauga un comentariu