National

Ce spune Mariana Campeanu despre ajutorul de incalzire cu energie electrica

Publicat: 26 iul. 2013
1

Persoanele cu venituri mici, care folosesc energia electrica pentru incalzirea locuintelor, ar putea intra pe lista celor ce primesc ajutoare de caldura, pe timp de iarna, in conditiile in care indeplinesc conditiile legale in ceea ce priveste venitul minim garantat, a declarat vineri, la Deva, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu.

Ajutorul ar putea fi acordat acelor familii ce au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare si care a fost desfiintat, din diferite motive.

„Incercam, pentru ca este o propunere acum, sa introducem si ajutor de incalzire pentru cei care se incalzesc cu energie electrica. Acest lucru se refera la persoanele care au fost intr-un sistem centralizat de incalzire si care, din diferite motive, nu mai exista. Si decat sa scoatem burlane pe geam – oricum nu mai avem voie, pentru ca restrictiile de mediu sunt din ce in ce mai stricte – o sa acordam acest sprijin pentru incalzire electrica”, a spus Mariana Campeanu.

Ea a precizat ca specialistii din ministerul pe care il conduce lucreaza si la o formula de simplificare a criteriilor pe baza carora se acorda ajutoarele de incalzire, astfel incat de acestea sa beneficieze doar persoanele care au probleme, cu adevarat.

„Pregatim programul de ajutoare pentru incalzire. Vom incerca sa simplificam acea lista de active – si ca sa va aduc aminte, e vorba de bibilici. Vom incerca sa scoatem din aceasta lista numaratul gainilor si altor lucruri de genul acesta, sa ne axam pe activele principale pe care o persoana le are: (…) daca are mai multe case, daca are masini Mercedes sau alte masini, daca are venituri din alte activitati, inchiriere si alte lucruri de genul acesta”, a explicat ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a aratat ca Guvernul a adoptat o ordonanta prin care plafonul de venit minim garantat a fost majorat, astfel incat acesta sa poata acoperi cresterile la tarifele percepute la serviciile de gaz sau energie electrica.

Ministrul Muncii a fost prezenta vineri in judetul Hunedoara, unde s-a intalnit cu participantii la Bursa locurilor de munca din orasele Orastie, Hunedoara, Calan si Simeria.

Adauga un comentariu