National

Ce spune ministrul Educatiei referitor la filmul cu cei doi elevi filmati facand sex in toaleta scolii

Publicat: 03 feb. 2013
1

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a vorbit la Romania TV despre cazul celor doi elevi care au fost filmati in timp ce faceau sex in toaleta liceului. „Problema majora este educatia copiilor. Ceea ce se intampla in scoala este o developare a societatii in care traim”, a spus ministrul.

„Nu am vazut nimic clar. Nu am nicio confirmare in acest sens. Sunt lucruri extrem de serioase, pe care trebuie sa le discutam, sa le analizam. Am auzit-o pe directoare, am vorbit si cu inspectoarea generala scolara. Cand vorbim despre astfel de lucruri, trebuie sa fim foarte siguri ca astfel de informatii sunt corecte, pentru ca expunem copii. Sunt copii de 15 ani. Eu doar rog un anumit tip de ponderare a limbajului, pentru ca din limbaj se poate intelege ca s-a intamplat altceva”, a declarat Remus Pricopie.

„Pe 24 ianuarie a fost un subiect similar, care s-ar fi intamplat in Bucuresti. A trecut momentul „breaking news” si cand am inceput sa analizam subiectul, am constatat ca lucrurile au fost un pic altfel. Voi vedea raportul si apoi se va face o conferinta in care vom da toate detaliile. Trebuie sa ii protejam pe elevii de 14-15 ani. Au facut o prostie, dar acum ce sa le facem? Trebuie sa recuperam acesti copii si nu sa ii aratam cu degetul, sa fie proscrisi. Vorbim si despre un drept la protectie al copiilor”, a precizat ministrul Educatiei.

Remus Pricopie a subliniat ca agentii de formare ai copiilor de 14-15 ani sunt internetul, televiziunea, presa scrisa, colegii, scoala si parintii.

„Ceea ce inseamna ca atunci cand ne uitam la copiii nostri si vedem ca sunt violenti, ca sar unii la altii la bataie, ca se bat cu cutitele, de ce sunt asa? O iau de jos in sus: fac parintii ce trebuie, scoala face tot ce trebuie si apoi mergem in sus – ce acces au la internet, se joaca pe internet chiar si in timpul clasei, pe ce fel de site-uri, stim ce fac?

Nu stim, nu avem nicio politica in sensul asta. Televiziunea, presa scrisa – haideti sa mergem in Gara de Nord si sa vedem cum arata chioscurile de ziare. Daca noua ne place, inseamna ca asta este educatia pe care vrem sa o facem. Eu cred ca trebuie sa avem o legislatie foarte dura in ceea ce priveste tipul de mesaj si de expunere pe care il asiguram copiilor minori„, a aratat ministrul.

„Problema majora este educatia copiilor – de la ce se intampla in jurul lor, pe strada auzi de nu iti vine sa crezi ce auzi, ziarele pe care le citesc, programele TV la ore inacceptabile. Ceea ce se intampla in scoala este o developare a societatii in care traim”, a mai spus Pricopie la Romania TV.
Comentarii
  • Reintroducerea regulamentelor scolare dinainte de revolutie singurele care pot aduce ceva bun in educatia corecta, disciplinata si intradevar cu scop educativ A COPIILOR NOSTRI

Adauga un comentariu