Actualitate

Ce spune Nelu Tătaru despre testele obligatorii pentru cei care vin în România

Publicat: 23 sept. 2020
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru spune se discută despre solicitarea unui test nu mai vechi de 72 de ore celor care vin în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune despre testele obligatorii pentru cei care vin în România că se vor face propuneri CNSU şi Guverului în acest sens. Nelu Tătaru susțime că specialiştii discută despre solicitarea unui test negativ de coronavrus la intrarea în ţară a celor care vin din ţări din zone de risc. Varianta principală care se discută este să se ceară un test nu mai vechi de 72 de ore.

„Solicitarea unui test negativ celor care intră în România este în studiu şi avem în discuţie la nivelul INSP, urmând să propunem CNSU şi Guvernului pe această temă o astfel de decizii”, a declarat Nelu Tătaru.

Ce spune Nelu Tătaru despre testele obligatorii pentru cei care vin în România

Ministrul Sănătății a menționat că persoanele care vor dori să intre în România îşi vor plăti testele.

„Discutăm și varianta ca testele să se poată face șu după ajungerea în România. Avem în discuţie să cerem un test nu mai vechi de 72 de ore, dar avem şi varianta în care se pot testa ajungând aici, rămânând în carantină până află rezultatul”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a menționat că este vorba despre persoanele care vin din ţările de pe ”lista galbenă” şi care au un indice de îmbolnăvire mai mare decât al României.

Anunțul făcut de Ludovic Orban în legătură cu testarea

Ludovic Orban a anunțat că săptămâna aceasta va analiza noi măsuri pentru cetățenii străini care sosesc în România. De asemenea, premierul României a mai spus că nu se ia în calcul momentan carantinarea județelor care au un număr mare de cazuri de coronavirus.

„Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a spus Ludovic Orban.

Ce crede Nelu Tătaru despre carantinarea României

Nelu Tătaru a vorbit despre o posibilă carantinare totală a României în luna octombrie. Reporterii l-au întrebat pe Ministrul Sănătății dacă 2.000 de cazuri pe zi este o previziune sumbră pentru luna octombrie.

”Eu spun să nu ne gândim la previziuni sumbre. Să ne gândim că fiecare dintre noi trebuie să respectăm precauţiile. Evaluarea şcolii o putem face la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii ocotmbrie. Evaluăm cele 7 şi apoi cele 14 zile de la începutul şcolii. Cred că trebuie să ne gândim în primul rând la reguli, să respectăm aceste reguli. Suntem totuşi într-un an pandemic pe care trebuie să îl gestionăm, un an diferit faţă de alţi ani. Am avut un început de an diferit, vom avea şi scrutin electoral diferit”, a explicat Nelu Tătaru.

„Avem în evaluare orice scenariu”

Ministrul Sănătății a adăugat că ia în calcul orice scenariu.

„Noi avem în evaluare orice scenariu. Întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să gândim ce putem face că să nu avem o creștere a numărului de cazuri. Haideți să vedem ce putem face pentru a menține un platou după o lună grea și să ajungem pe o pantă descendentă. Cred că ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli, avem acțiuni concrete în unitățile sanitare – dar repet ce spuneam de multe ori: nu în spitale se tranșează această pandemie, se tranșează în prespital” a mai spus Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu