Coronavirus

Ce spune OMS despre vaccinul anunțat de Moderna

Publicat: 17 nov. 2020

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vorbesc despre noul vaccine anti COVID-19 anunțat de firma americană Moderna.

Soumya Swaminathan, coordonatoarea departamentului ştiinţific din cadrul OMS, a declarat că vestea potrivit căreia compania farmaceutică americană Moderna ar fi dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19 foarte eficient este „destul de încurajatoare”, însă sunt necesare mai multe informaţii, potrivit DPA.

„Au mai rămas multe întrebări cu privire la produsul Moderna şi candidatul rival la vaccin al Pfizer, care s-a dovedit de asemenea foarte eficient în studii clinice. Participanţii la studiul clinic trebuie monitorizaţi timp de încă două luni pentru posibile efecte adverse“, a declarat Soumya Swaminathan în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Soumya Swaminathan: „Trebuie cunoscute mai multe date despre durata protecţiei oferite de aceste vaccinuri împotriva noului coronavirus“

Coordonatoarea departamentului ştiinţific din cadrul OMS a precizat că sunt multe întrebări la care trebuie răspuns în legătură cu vaccinul anti COVID-19 anunțat de americanii de la Moderna.

„Trebuie cunoscute mai multe date despre durata protecţiei oferite de aceste vaccinuri împotriva noului coronavirus, în ce măsură previn cazurile severe de COVID-19 şi ce impact au asupra persoanelor vârstnice“, a menționat Soumya Swaminathan.

Moderna a anunțat un vaccin cu o eficiență de de 94,5% din cazuri

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna ar avea o eficiență de 94,5% din cazuri, transmite compania după un raport preliminar.

Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Cercetătorii au spus că rezultatele sunt mai bune decât s-ar fi așteptat vreodată, însă vaccinul nu va putea fi disponibil pe piață preț de alte câteva luni. Moderna este a doua companie care să facă publice date preliminare despre un vaccin aparent de succes, oferind speranțe pentru încheierea pandemiei care a infectat 53 milioane oameni și a ucis peste 1,2 milioane.

Prima dovadă că vaccinul poate preveni Covid-19

CEO-ul companiei, Stéphane Bancel, a transmis, într-un comunicat, că rezultatele oferă „prima validare clinică cum că vaccinul nostru poate preveni boala Covid-19, incluzând o formă severă”.

„Aceasta analiză interimară pozitivă din studiul nostru de faza 3 ne-a dat prima validare clinică pentru faptul că vaccinul nostru poate preveni Covid-19“, a declarat Stéphane Bancel.

Moderna a adăugat că se așteaptă ca vaccinul să poată fi transportat și depozitat timp de până la șase luni la minus 20 ° C, și apoi să rămână stabil odată dezghețat timp de 30 de zile dacă este refrigerat între 2 ° C și 8 ° C.

Pfizer, la un pas de procedura accelerată de aprobare a vaccinului

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că a dezvoltat o procedură de evaluare continuă a vaccinului Pfizer BioNTech, în așa fel încât, în momentul în care vor fi gata rezultatele finale ale fazei a treia de testare, să poată fi disponibil pentru a-l include într-o procedură accelerată de aprobare.

Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor ar putea împiedica mai mult de 90% dintre oameni să ia Covid-19. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.

Adauga un comentariu