National

Ce spune Ponta despre acordul cu FMI si CFR Marfa

Publicat: 29 iul. 2013

Noul acord de finantare, de tip preventiv, care va fi incheiat cu FMI va include si o prevedere legata de privatizarea CFR Marfa, care este foarte buna pentru Romania, dar foarte proasta pentru „toti cei care se bucura la lucruri mici”, transmite Mediafax.

Intrebat de jurnalisti, la finele discutiilor cu FMI, daca exista o precizare legata de privatizarea CFR Marfa in noul acord, premierul a precizat ca exista o astfel de precizare, alaturi de privatizari precum cele de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz.

„Legat de CFR Marfa, miercuri va prezentam exact prevederile. Este o prevedere foarte buna pentru Romania si foarte proasta pentru unii”, a spus Ponta.

Solicitat sa precizeze pentru cine anume este o prevedere proasta, Ponta a spus ca pentru „toti cei care se bucura la lucruri mici”.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca, in cadrul discutiilor cu delegatia FMI, a „pregatit terenul” pentru care premierul Victor Ponta sa poate pleda pentru reluarea licitatiei in privinta CFR Marfa.

Presedintele si premierul au o disputa legat de privatizarea CFR Marfa, Basescu cerand ca Ponta sa isi asume responsabilitatea privatizarii, iar primul-ministru solicitand avizul CSAT.loading...

Comentarii
  • Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

Adauga un comentariu