Local

Ce spune, Raed Arafat, despre amenda pe care a primit-o Diana Șoșoacă de la CNCD

Publicat: 13 ian. 2022
Ce spune Raed Arafat despre amenda pe care a primit-o Diana Șoșoacă de la CNCD
Raed Arafat a avut o primă reacție la amendat pe care Diana Șoșoacă a luat-o

Raed Arafat, secretar de stat în MAI are o primă reacție după ce CNCD a decis să o amendeze pe senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă. Șeful DSU atrage atenţia asupra faptului că rasismul și xenofobia este o boală terminală pentru o societate.

Vă aducem aminte faptul că Diana Șoșoacă a fost amendată de CNCD cu suma de 5000 de lei pentru mai multe declaraţii xenofobe făcute la adresa lui Raed Arafat. Nici Mihail Neamțu nu a scăpat de acest lucru, acestuia fiindu-i aplicat doar un avertisment.

Raed Arafat are o primă reacție după ce Diana Șoșoacă a fost amendată de CNCD

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Raed Arafat a avut o primă reacție la amendă pe care a primit-o Diana Șoșoacă de la CNCD. Acesta a dat share la comunicatul autorităților explicând că rasismul şi xenofobia este o boală terminală a unei societăți:

”Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim. James Baldwin spunea:

«Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat». Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim”, a scris, joi, pe Facebook, Raed Arafat, distribuind comunicatul CNCD care anunţa sancţioarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu.

”Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a mai transmis Arafat.

 

Senatoarea de Iași a fost amendată de CNDC pentru declarații la adresa lui Raed Arafat

Vă aducem aminte faptul că CNCD a amendat-o cu suma de 5000 de lei pe senatoarea de Iași după ce Șoșoacă a avut mai multe ieșiri la adresa lui Raed Arafat. Aceasta s-a întrebat, retoric, cum de i-a fost acordată cetățenia română șefului DSU dar și ” de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină ”. În schimb, Mihai Neamțu a fost sancționat doar cu un avertisment pentru o altă serie de declarații făcute la adresa lui Raed Arafat.

„Se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei”, arată CNCD.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

1. Afirmațiile:

„de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”

constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei.

Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidență, faptele ar putea să intre sub incidența legii penale. se arată în comunicatul de presă CNCD.

Nu este primul scandal în care Diana Șoșoacă a fost implicată. De exemplu, oficialii din Senatul României au declarat că vor să schimbe regulamentul. Așadar, senatorii care încalcă regulile ar putea primi amenzi sau ar putea fi interziși la ședințele din Plen.
Adauga un comentariu