Actualitate

Ce spune, Raed Arafat, despre incidentul de la Spitalul Marius Nasta din Bucureti

Publicat: 22 feb. 2021
Pompierii SMURD intervin la Spitalul Marius Nasta din București după ce s-a semnalat un incident
Raed Arafat a oferit o scurtă declarație despre incendiul de la Institutul Marius Nasta din București. Pompierii au intervenit după ce a fost anunțat un incendiu

În cursul nopţii de duminică, 21 februarie 2021, la Spitalul Marius Nasta din Bucureşti a avut loc un incident care a pus pe jar autorităţile din Bucureşti. Raed Arafat a făcut o scurtă declaraţie legat de evenimentul petrecut la spital.

Şeful DSU a explicat ce s-a întâmplat la spital și despre intervenţia forţelor SMURD dar şi despre ce urmează să se întâmple în continuare la unitatea medicală.

Ce spune Raed Arafat despre incidentul de la Spitalul Marius Nasta din București

Conform lui Raed Arafat, şeful DSU, indicentul de la Marius Nasta din Bucureşti a pornit de la un generator care a scos fum. În zona de Terapie Intensivă de la spital erau internaţi 7 pacienţi care au fost evacuaţi pentru siguranţă. Luni vor fi verificare toate problemele din unitatea medicală.

„A pornit un generator. Fumul care a ieșit de la eșapament plus aerul care circulă de la tir care e cald și când iese produce aburi sau condens. Deci astea au fost problemele. Șapte pacienți erau, dar oricum au fost evacuați pentru siguranță. Astăzi va fi verificat din nou de către pompieri la lumina zilei”, a declarat Raed Arafat, adăugând că „întotdeauna este loc de îmbunătățiri”.

Ce s-a întâmplat la Spitalul Marius Nasta din București

În cursul zilei de 21 februarie 2021, la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Institutului Marius Nasta din Bucureşti a fost anunţat un incendiu. În cadrul Terapiei Intensive erau internaţi, la momentul apelului, 7 persoane. Conform autorităţilor, un ventilator extern a scos fum iar mai multe echipaje de intervenţie au fost detaşate la intervenţie.

Pacienţii internaţi erau ventilaţi şi şi aveau forme severe de COVID-19. Aceştia au fost transferaţi la un alt spital. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a declarat că a fost un incident minor dar a fost o sperietură mare. Toţi pacienţii sunt teferi, iar viaţa lor nu este pusă în pericol. Reprezentanţii ISU au afirmat că în habitaclu, unde erau pacienţii nu a pătruns ”nici abur, nici fum”.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienții sunt evacuați acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus ministrul.

Între timp, managerul unităţii a explicat faptul că a existat un incident şi că în urma evenimentului mai sus prezentat nu  a existat nicio persoană rănită. Au fost anunţaţi apartinăorii persoanelor internate la Institutul Marius Nasta din București.

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”

Adauga un comentariu