Sport

Ce spune Simona Halep despre decizia de a nu participa la turneul de la US Open! „Aici, la Roma, mă simt în siguranță!”

Publicat: 16 sept. 2020
Ce spune Simona Halep despre decizia de a nu participa la turneul de la US Open
Simona Halep a declarat că se simte mult mai în siguranță la Roma, decât la turneul de la US Open.

După ce a refuzat să participe în turneul de la US Open, Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) este gata de startul turneului de la Roma.

Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) este gata de startul turneului de la Roma. Campioana noastră se bucură de statutul de cap de serie în turneul de la Roma, astfel că va intra în competiție direct din turul doi, unde o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini (locul 99 WTA). După o așteptare de mai bine de jumătate de an, Simona îl va avea alături și pe Darren Cahill.

Simona Halep spune că nu regretă absolut deloc că nu a participat la US Open (https://www.bzi.ro/simona-halep-a-facut-anuntul-privind-participarea-la-us-open-4007744), considerând că a luat o decizie corectă, în contextul în care pandemia de coronavirus încă i se pare amenințătoare.
„Cred că decizia luată (absența de la US Open) a fost una corectă pentru protejarea sănătății mele și pentru a mă simți liniștită. Sunt încă un pic speriată față de situația la nivel global, dar aici, la Roma, mă simt în siguranță”, a declarat Halep.

Simona Halep va juca în turneul WTA de la Roma de astăzi

La finele săptămânii trecute, Simona Halep  a ajuns în capitala Italiei și se pregătește pentru al doilea său turneu post-pandemie (Masters 1000), la care va fi principala favorită. În august, Halep a cucerit titlul la Praga, al doilea consecutiv pentru ea, dar cu o pauză de șase luni, după cel de la Dubai.

Desemnată cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis, în urma unei anchete realizate pe site-ul WTA, Simona Halep nu a participat la US Open din cauza riscurilor sanitare legate de pandemia de COVID-19. Întrecerea feminină de la US Open a fost câștigată de jucătoarea niponă Naomi Osaka, aceasta impunându-se în finală în fața bielorusei Victoria Azarenka cu 1-6, 6-3, 6-3, sâmbătă, la New York. Simona este principala favorită la Foro Italico, unde va intra direct în turul al doilea contra localnicei Jasmine Paolini.
Dar înainte de debut, Simona Halep a dezvăluit ce mare surpriză a trăit la sosirea în capitala Italiei.

„Acesta este cine cred eu? Șapte luni mai târziu…bine ai revenit, Darren Cahill!”, a fost mesajul postat de campioana noastră. Simona Halep participase luna trecută la turneul de la Praga pe care l-a câștigat, fără să fie însoțită de australian.

Ce a pățit Darren Cahill după ce a ajuns la Roma!

După o așteptare de mai bine de jumătate de an, Simona îl va avea alături și pe Darren Cahill. Australianul a ajuns deja la Roma și a condus un prim antrenament.

„A venit ieri, dar a trebuit să stea în cameră, să se izoleze 24 de ore. A fost un sentiment plăcut să fiu din nou cu el pe teren”, a mai spus Halep. Jucătoarea din România este cap de serie numărul 1, urmată de câștigătoarea ediției de anul trecut din 2019, Karolina Pliskova. WTA Roma este ultimul turneu important desfășurat pe zgură, înainte de Roland Garros din Franța, care se va disputa în perioada 27 septembrie – 10 octombrie. Halep a confirmat participarea și la Paris, unde este considerată favorită la câștigarea turneului.

Alături de Simona Halep, la WTA Roma va mai participa și Irina Begu

Alături de Simona Halep, care va intra direct în turul al doilea, la WTA Roma va mai participa și Irina Begu, care a trecut deja de calificări și a ajuns în turul 1. De asemenea, Raluca Olaru și Monica Niculescu iau startul la competiția de dublu. Monica Niculescu va face echipă la dublu cu Halep. La turneul din Italia trebuia să participe și Patricia Țig, însă aceasta s-a retras, în urma calificării sale în finala turneului din Turcia, unde a reușit performanța de a câștiga primul său trofeu WTA din carieră. Turneul de la Roma face parte din categoria Premier 5, având premii în valoare totală de aproximativ 2.100.000 de dolari. Competiția se va desfășura fără spectatori, iar concurenții vor respecta reguli stricte pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Adauga un comentariu