Economic Local

Ce spune Victor Ponta despre cresterea salariilor si a pensiilor

Publicat: 07 iun. 2013

Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat, vineri seara, ca salariile nu vor fi marite in 2013 pentru ca „n-avem de unde”, insa pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei. Totodata, premierul a subliniat importanta exploatarii gazelor.

„Anul asta n-avem prevazute cresteri, ca n-avem de unde. Doar la pensionari se indexeaza cu rata inflatiei„, a spus Victor Ponta, la Romania Tv.

Premierul a recunoscut ca salariile si pensiile nu tin tot timpul pasul cu cresterea costurilor: „Daca vorbim de reintregirea salariilor la bugetari de anul trecut, a fost chiar putin mai mult decat rata inflatiei”.

„Eu ma gandesc si ma doare sufletul in cati ani vom putea plati un medic asa cum e platit in Franta. (…) Ceea ce putem sa facem – si facem cu eforturi – este sa indexam pensiile cu rata inflatiei, sa mai dam inapoi ce s-a luat excesiv.

Cand vom avea cu un angajat mai mult decat pensionari – acum avem 5-5,1 milioane de angajati -, sa avem mai putina munca la negru, mai multi oameni care cotizeaza la buget, atunci cand generatia noastra va ajunge la pensie, nivelul pensiilor va ajunge sa asigure un trai decent”, a spus prim-ministrul.

Acesta a comparat cota unica de impozit din Romania cu cea din Germania: „Noi platim 16 la suta, germanii platesc 45 la suta. E greu sa ai aceleasi sosele, scoli si spitale. Aici e vesnicul paradox al gandirii romanesti: vrem sa avem de toate, dar sa platim cele mai mici taxe la stat”.

In acelasi context, Victor Ponta a afirmat ca industria depinde de pretul gazului si are nevoie de gaze mai ieftine: „Nu putem nici sa n-avem gaze si sa avem si preturi mici. Gazele trebuiau liberalizate din 2007”.

„Nu putem si cu tigaia unsa, si cu slanina in pod”, a concluzionat Victor Ponta.loading...

Comentarii
  • daca as fi tata lui ponta jur ca m as omori de rusine!pai domnule ponta,tu faci comparatie cu Germania?ai vazut tu salariu de 200 euro in Germania?ai vazut tu in Germania sau undeva in Europa cupon de pensie de 10 euro???ponta doar incerci sa ne duci cu zaharelul.eu si cu romanii mei muncim ca sa ai tu de toate.de aceea iti ordon tie si tuturor hotilor sa plecati din tara asta!

  • Mai pontacule parca inainte de alegeri erau bani si voi parca spuneati ca va curge lapte si miere.Lapte a curs urmeaza mierea.Am fost idioti,avem ce meritam.Voi ati criticat masurile guvernului Boc dar mergeti pe aceleasi masuri,acum este bine nu?

  • Salarii le noastre nu se pot mari da Ale voastre pot desi dormiti im parlament si nu faceti nimic .Cind ajungeti Sa ocupati un scaun in parlament toti uitati de promisiuni.sunteti ca ciupercile in parlament si nu faceti nimic domnule Ponta mai reduce ti din parlamentari si mai reduceti si din salarii ca nu faceti nimic acolo in parlament decit Sa dati un vot pt CEEA c’è è bn de fc in tara asta nu ca se munceste cum munceste omul de rind si vine acasa vai de staua lui murdar si obosit dupa o zi in care a inghitit toata mizeria cum ar fi : minerii si alte munci mai grele

  • SMECHERI DE SMECHERI LA TRANSPORTURI, BINE CA LE MERGE.
    „Pentru Relu Fenechiu, managementul privat înseamnă ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu continuă campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate… Cea mai elocventă caracterizare pentru DOROBANTU constă în descrierea făcută de Honore de Balzac: „Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţa”.

Adauga un comentariu