Sfatul medicului

Ce stim despre legatura dintre frig si cavitatea orala?

Publicat: 08 feb. 2012

Cavitatea orala reprezinta zona cea mai expusa din organism din cauza contactului direct cu temperaturile scazute, expunerea la frig fiind inevitabila. Frigul reprezinta una din cauzele care duc la aparitia durerilor dentare atunci când exista un teren afectat de procese carioase sau parodontale, iar expunerea acestora la temperaturi scazute acutizeaza patologia existenta. O astfel de durere poate duce pacientul în eroare, în ceea ce priveste cauza aparitiei, intrucat durerile iradiaza spre zonele învecinate, devenind difuze pâna la afectarea în întregime a hemifacies-ului (jumatatea fetei).

Recomandarile în aceasta perioada, utile persoanelor cu probleme dentare, sunt de a se prezenta la cabinetele medicale stomatologice pentru tratarea afectiunilor existente înainte de aparitia puseelor acute, extrem de dureroase si care cedeaza sau nu la administrarea de antiinflamatoare obisnuite, de exemplu IbuprofenKetoprofen etc. Nu întotdeauna o astfel de medicatie poate fi eficienta deoarece, daca nu se îndeparteaza cauza care a dus la aparitia durerii, starea de acalmie poate fi pentru o perioada scurta. Administrarea antibioticelor, fara prescrierea medicului stomatolog, este complet contraindicata, fiind ineficienta în anumite situatii clinice. În egala masura, nici temporizarea tratamentelor dentare nu reprezinta o solutie eficienta, fiind necesar un tratament dentar complet pentru evitarea starilor neplacute generate de complicatii. În aceasta perioada trebuie evitat consumul de alimente sau bauturi fierbinti, dintii fiind sensibili la modificarile bruste de temperatura.

Pentru a evita starile de disconfort de la nivelul cavitatii orale, cauzate de conditiile meteorologice, încercati sa respectati recomandarile medicului stomatolog, prezentându-va la cabinetele de medicina dentara inca de la aparitia primelor simptome! loading...

Adauga un comentariu