Mozaic muzical

Ce suferință avea Lidia Bejenaru. Motivele care au umbrit ultimii ani de căsnicie cu Nicolae Botgros

Publicat: 27 iul. 2021
Lidia Bejenaru in costum popular
Lidia Bejenaru a suferit enorm din cauza aventurii pe care a avut-o Nicolae Botgros

După decesul cântăreței de muzică populară, s-a aflat ce suferință avea Lidia Bejenaru. Nicolae Botgros și soția lui urmau să împlinească anul acesta, în octombrie, 50 de ani de căsnicie. Cei doi au avut o legătură strânsă care a supraviețuit unor încercări grele în ultimii ani.

Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros și-au respectat jurămintele rostite la cununia religioasă, chiar dacă relația lor a fost testată serios de-a lungul ultimilor ani.

Ce suferință avea Lidia Bejenaru

Chiar dacă relația celor doi a fost greu încercată, faimosul dirijor din Republica Moldova declara în urmă cu ceva timp:

”NU a existat vreodată̆ o discuție despre o eventuală̆ separare de soț̦ia mea, Lidia Bejenaru. NU s-a întâmplat acest lucru până̆ acum și cred că̆, nu se va întâmpla ată̂t timp că̂t ne va considera Dumnezeu demni de această̆ viață”, mărturisea Nicolae Botgros anul trecut, după ce în lumea muzicii populare de la noi și de peste Prut s-a tot vorbit despre un eventual divorț provocat de infidelitatea maestrului.

În aprilie 2018, zvonurile cu privire la divorț au fost alimentate de către faptul că Botgros a devenit tatăl unei fetițe. Acesta a avut o relație extraconjugală cu Anișoara Dabija, o solistă de muzică populară cu 27 de ani mai tânără, căsătorită și ea la vremea respectivă și mamă a doi băieți.

Aventura celor doi a fost dată în vileag chiar de către soțul solistei

Soțul Anișoarei Dabija a dezvăluit că toată povestea a afectat-o mult pe Lidia Bejenaru.

Dirijorul și-a recunoscut fiica, dar s-a întors la soție, în ciuda faptului că Nișoara Dabija a divorțat și era pregătită de o relație oficială cu maestrul.

”Toată lumea din Moldova știe asta, însă domnul Botgros și Anișoara se feresc să vorbească despre asta. S-au ferit cât au putut de mult, dar iată că a ieșit la iveală secretul. Ea a născut o fetiță în urmă cu câteva luni, iar maestrul i-a dat numele lui. Pe micuță o cheamă Nicoleta Botgros.

Nici unul nu recunoaște asta, dar să vă mai spun ceva. Sunt o grămadă de artiste care se dau pe lângă acest geniu al muzicii, pentru a deveni celebre, și chiar ele trag de domnul Botgros. El își iubește enorm nevasta și e un om de respect.

Faptul că a recunoscut copilul acesta și că i-a dat numele lui, vorbește încă o dată despre calitatea umană și responsabilitatea maestrului, indiferent de situația în care se află acesta”, a declarat pentru Click! o sursă din lumea muzicii populare.

Lidia Bejenaru s-a stins din viață la 68 de ani

Artista Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat luni dimineață, 26 iulie, la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS”, a scris Andrei Locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, pe Facebook.

Adauga un comentariu