Terapii alternative

Ce sunt echimozele si cum scapam de ele intr-un timp cat mai scurt

Publicat: 16 sept. 2014
7
Vanataia sau echimoza in termeni medicali, este o pata rosie-violacee, bine delimitata. Este determinata de ruperea unor mici vase de sange in urma unui traumatism. Poate fi dureroasa la atingere, in special la inceput, dar trece de la sine in cateva zile (sau cateva saptamani, in functie de gravitatea traumatismului). Pe parcurs, isi schimba culoarea in violaceu-albastru, apoi in galben-verzui.
De ce unii oameni se invinetesc mai repede?
Poate ca ai observat ca unele persoane se lovesc si nu au niciun semn, in timp ce tu te alegi cu o vanataie foarte repede, chiar si printr-o simpla ciupitura. Te-ai intrebat vreodata de ce? 
Ei bine, vanataile care apar imediat sunt rezultatul unei lipse de vitamina K sau vitamina C. Din acest motiv, incearca sa ai mai multa grija la alimentatie sau cumpara niste suplimente alimentare, daca ai aceasta problema.
Cum se poate grabi vindecarea vanataii?
Spuneam putin mai sus ca vanataile trec de la sine, insa din fericire poti scapa de ele mai repede. Iatp cateva remedii simple:
In primul rand, stiai ca poti evita formarea vanatailor? Pentru a impiedica sangerarea de sub piele, tine mana apasata pe zona respectiva imediat dupa ce te-ai lovit.
Aplica comprese cu cuburi de gheata sau apa rece timp de 10 minute. La 48 de ore dupa lovitura, aplica comprese cu apa calda (ajuta la disiparea sangelui de sub piele).
Daca ai o vanataie pe picior, incearca sa il tii ridicat. Cu cat se coaguleaza mai repede, cu atat vanataie trece mai repede.
Daca nu te doare prea tare, maseaza vanataia.
Aplica patrunjel verde zdrobit, varza sau chiar ciocolata topita.
Consuma multe rosii, ardei gras galben, spanac si multa apa – ajuta la eliminarea toxinelor din corp si contribuie la vindecarea rapida.
Tu cum scapi rapid de vanatai?
Adauga un comentariu