Info Turism

Ce surpriza le pregateste Ministrul Turismului hotelierilor. Ce se va intampla cu fisele de cazare

Publicat: 18 aug. 2017
Ministrul Turismului Mircea Dobre vrea sa introduca un sistem electronic de inregistrare a turistilor care sa elimine „completatul fiselor” in momentul in care un turist ajunge la receptia unui hotel.
„In legea turismului o sa avem un capitol special pentru un sistem electronic pentru evidenta activitatii de turism din Romania. Ce face acest sistem? In primul rand, mie nu mi se pare normal ca un turist cand ajunge in vacanta la receptia unui hotel trebuie sa completeze o fisa. Dupa ce ca si asa in timpul anului completeaza la fise, declaratii de toate tipurile, ajunge in vacanta si incepe prin a completa o fisa. Deci sa eliminam o data asta. Realizam un sistem electronic si toate unitatile de cazare din Romania vor fi legate la un server si la acest server se strang toate datele. De exemplu, pe noi la Ministerul Turismului ne intereseaza circulatia turistilor in Romania, cati turisti avem in Romania, cum au fost, in ce perioada au venit, asa incat sa stii si investitiile unde sa ti le prioritizezi”,  a spus Mircea Dobre, intr-un interviu pentru Gandul. 
Ministrul Turismului sustine ca, odata acest sistem implementat, evaziunea va scadea. 

Vezi si Hostelul in care poti trai ca la inchisoare – FOTO

„Noi nu stim cati turisti avem, de unde sunt, unde vin, unde stau mai mult, cat stau, ce-au facut, ce-i intereseaza. Nu stim nimic. Este o chestiune relativa la ora actuala. Colegii de la INS dau tot ce pot ca sa stranga aceste date, dar nu sunt reale, si trebuie sa recunoastem. Aparand acest sistem electronic, evaziunea se va reduce foarte mult. Unii au mai inteles. S-au facut adrese de catre colegii din directia de control pentru ca descoperim, inclusiv pe site-urile de promovare, pe site-urile de turism care vand pachete turistice, unitati de cazare care nu detin licenta din partea ministerului. Am zis, frumos trebuie sa le aducem la cunostinta ca trebuie sa treaca pe la aceasta institutie sa se clasifice si normal intra intr-un sistem care poate fi gestionat si de catre ANAF, sa-si plateasca darile la stat. Inclusiv cei care au apartamente de vacanta, care incaseaza bani, trebuie sa faca acelasi lucru, trebuie sa fie clasificati”, a mai spus el. 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit