Diete si regimuri

Ce ti se poate intampla daca bei apa in timp ce mananci

Publicat: 27 oct. 2014
7
Reduce cantitatea de saliva – Pana cand ajung in stomac, alimentele sunt descompuse inca din cavitatea bucala cu ajutorul salivei. Totodata, saliva stimuleaza stomacul sa produca enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate. Insa cand bei apa in timp ce mananci, saliva este diluata, moment in care stomacul primeste semnale slabe ca ar trebui sa produca mai multe enzime digestive.
Cauzeaza aciditate – Daca obisnuiesti sa bei apa in timp ce mananci si in acelasi timp te confrunti cu aciditatea stomacala, de vina ar putea fi acest obicei nesanatos. Intrucat sistemul digestiv este dat peste cap, stomacul continua sa absoarba apa pana cand ajunge la saturatie. Apoi apa asimilata incepe sa dilueze sucul gastric, numarul enzimelor digestive scade, ceea ce duce automat la aparitia problemelor de digestie si, implicit, la declansarea arsurilor stomacale.
Dilueaza sucul gastric – Stomacul secreta acizi digestivi care asigura buna digestie a alimentelor. In plus, acesti acizi au un rol important in distrugerea agentilor infectiosi care sunt asimilati in corp prin intermediul alimentelor consumate. In momentul in care bei apa, acesti acizi sunt diluati, ceea ce inseamna ca ei nu mai pot functiona la parametri normali. Din aceasta cauza, sistemul digestiv este dat peste cap – apar crampele abdominale si senzatia de balonare. 
Vezi si alte efecte ale consumului de apa in timp ce mananci.  
Adauga un comentariu