Culinar

Ce ți se poate întâmpla dacă mănânci cireșe cu viermi? Află adevărul

Publicat: 30 iul. 2020
Ce ți se poate întâmpla dacă mănânci cireșe cu viermi? Află adevărul
Ce ți se poate întâmpla dacă mănânci cireșe cu viermi? Află adevărul

Sunt fructele-vedetă ale sezonului, sunt gustoase şi mulţi nu se pot opri la un singur castronel cu cireşe. Din păcate, însă, nutriţioniştii spun să le mâncăm cu măsură, dacă vrem să nu ne îngrăşăm.

Viermii, naturali și ecologici

Totuşi, ce facem dacă cireşele au viermi? Unii renunţă să le mai mănânce, alţii nu ţin cont şi sunt că viermii din ele nu fac rău. Dar care este, de fapt, adevărul?

„Viemii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi. Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem.

Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”, a spus un nutriţionist român.

Cură detox cu cireşe

Alţi medici spun că se poate face o cură de detoxifiere cu aceste fructe. Singura condiţie este să nu le asociaţi cu nimic. Astfel, în acea zi mâncaţi numai cireşe. Atenţie, totuşi, la cantitate.

„Efectul diuretic e asigurat de conţinutul mare de potasiu, un argument important dacă vreţi să folosiţi cireşele pentru o cură detox (ca aliment unic, 1-2 kg/zi)”, spune dr. Mihaela Bilic.

Cum se face negresa cu cireșe

Negresă simplă? Nu, cu cireşe! O reţetă adaptată pentru sezonul de vară, mai ales că putem găsi din plin cireşe şi alte fructe preferate. Ai la dispoziţie 1 h şi 30′ pentru a face un desert inedit!

 Ingrediente:

  • 140 g unt
  • 140 g ciocolată neagră
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 260 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 20 g cacao
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 100 g cireşe, fără sâmburi

Pentru umplutură:

  • 220 g cremă de brânză
  • 60 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru topping:

  • 200 g cireşe, fără sâmburi
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Încingi cuptorul la 160 ̊C şi tapetezi o tavă. Combini untul şi ciocolată ruptă bucăţi şi le topeşti pe baie de aburi. Dai deoparte şi adaugi zahărul, amestecând până se topeşte. Laşi 5 minute să se răcească compoziţia, apoi încorporezi ouăle şi esenţă de vanilie, după gust. Mixezi un minut, apoi încorporezi 160 g de făină, cacaua, praful de copt şi sărea, amestecând doar cât să se omogenizeze. Dai deoparte un sfert de compoziţie, iar pe restul o torni în tavă şi nivelezi.

Separat, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşul şi zahărul tos şi cel vanilat. Treci 100 de grame de cireşe prin făina rămasă, apoi le aşezi din loc în loc peste blatul de negresă. Pui peste câte o lingură de cremă de brânză, iar deasupra torni blatul de negresă rămas. Dai tava la cuptor 35-40 de minute. Atunci când bagi o scobitoare în mijloc, ea trebuie să iasă uşor umedă. Laşi prăjitura să se răcească în tavă.

Pentru topping, combini zahărul cu cireşele şi le aşezi într-o cratiţă pe foc. Laşi să fiarbă cât să se închege puţin siropul, apoi îl ţii la răcit. Torni siropul peste prăjitură, aşezând deasupra şi cireşele înainte să porţionezi prăjitura.





Adauga un comentariu