Sanatate si frumusete

Ce tip de carne creste riscul femeilor de a face cancer de colon

Publicat: 17 sept. 2019

Un studiu din Marea Britanie a venit cu o concluzie uimitoare pentru femei. Exista un tip de carne care, atunci cand nu mai este consumat, reduce substantial riscurile de a dezvolta cancer de colon.

Datele sunt terifiante! Se estimeaza ca, pana in 2030, vor aparea peste de 2,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal. Femeile care nu consuma carne rosie isi reduc semnificativ riscul de cancer de colon.

Cercetatorii Universitatii din Leeds au vrut sa afle daca au vreo implicare dietele vegetariene, consumul de peste, carnea de pui sau carnea rosie.

Ei au analizat date obtinute in 17 ani despre mai bine de 32.000 de femei din Anglia, Tara Galilor si Scotia. In total, 462 de participante au facut un cancer colorectal. Au descoperit ca femeile care au mancat regulat carne rosie au avut un risc mai mare sa faca tumori in sectiunea descendenta a colonului, potrivit digi24.ro.

Dar probleme pot avea si barbatii. Un studiu mai vechi avertiza ca, daca mananca 160 de grame de carne rosie pe zi, isi maresc riscul de cancer colorectal cu 30 de procente.

Asadar, din ce in ce mai multe date vin sa demonstreze cat de bine ar fi pentru sanatatea noastra sa ne axam pe carne alba, legume si un mod pozitiv de a privi viata.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit