Eveniment-Social

Ce tip de scenarii vor să aplice, în noul an academic, cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce tip de scenarii vor să aplice în noul an academic cele 15 facultăți de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
Conducerea de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași a primit scenariile, de la cele 15 facultăți, pentru începerea noului an academic și a stabilit cum va avea loc deschiderea oficială a cursurilor

Cele 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au înaintat conducerii instituției tipul de scenariu pe care vor să-l aplice privind reluarea cursurilor din noul an academic. Astfel, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a propus varianta de cursuri față în față, iar Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor, Litere, Filosofie și Științe Social Politice, respectiv, exclusiv on-line. Pe de altă parte, celelalte 10 facultăți au propus o variantă mixtă (on-line și față în față). În plus, ceremonia oficială pentru deschiderea anului universitar este programată pe 30 septembrie, în Aula Magna „Mihai Eminescu”

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, cele 15 facultăți au înaintat conducerii instituției tipul de scenariu pe care vor să-l aplice privind reluarea cursurilor din noul an academic. Concret, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a propus varianta de cursuri față în față. Asta în condițiile în care aceasta are un număr scăzut de studenți. Dincolo de toate acestea, Facultățile de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), Litere, Filosofie și Științe Social Politice, Informatică au optat pentru predarea exclusiv on-line.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dintre cele 15 facultăți, pentru începerea noului an academic cele mai multe au optat pentru o variantă mixtă (on-line și față în față)

Celelalte 10 facultăți au propus o variantă mixtă (on-line și față în față) pentru reluarea cursurilor cu studenții. Este vorba de Facultățile de Psihologie și Științe ale Educației, Teologie Ortodoxă, Biologie, Chimie, Drept, Istorie, Informatică, Educație Fizică și Sport, Fizică, Geografie și Geologie. De precizat că, astăzi, 24 septembrie, în ședința Senatului instituției se va decide modul oficial în care se vor relua cursurile la Universitatea „Cuza” din Iași. Mai departe, pe 30 septembrie va avea loc deschiderea anului academic, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a decis, deja, graficul după care va avea loc reluarea cursurilor

Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași a decis graficul după care va avea loc reluarea cursurilor. În primul semestru vin la cursuri studenții din anii I și II de la licență, I de la master și VI de la Facultatea de Arhitectură. În semestrul al II-lea, studenții din anul al II-lea, de la licență, care au fost în primul semestru la Iași pentru a desfășura activități on-site se vor muta cu activitatea în on-line. Totodată, la Iași vor veni și studenții din anii al III-lea și al IV-lea, cât și cei din anul al V-lea de la Facultatea de Arhitectură. Aceștia se vor alătura studenților din anul I și celor din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” până la finalul anului universitar.

În ceea ce privește studiile de master, se va începe și aici în etape: în semestrul I vor învăța la Iași, on-site, în amfiteatrele și laboratoarele celor 11 facultăți, doar studenții înmatriculați în primul an al studiilor de masterat, în timp ce studenții din anul al II-lea vor studia în același regim din semestrul al II-lea. În primul semestru, studenții din anul al II-lea de master vor desfășura activități doar în sistem on-line.

Rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval: „Indiferent dacă studenții vor fi sau nu prezenți fizic în campusul didactic, cursurile, seminariile și proiectele se vor desfășura on-line, doar aplicațiile de laborator fiind prevăzute on-site pentru studenții prezenți”

Cum doctoratul prevede un registru special de activitate și nu presupune participarea în spații închise a mai multor persoane, doctoranzii își vor desfășura activitatea la sediul facultăților, fizic, pe toată durata anului universitar.

„Indiferent dacă studenții vor fi sau nu prezenți fizic în campusul didactic, cursurile, seminariile și proiectele se vor desfășura on-line, doar aplicațiile de laborator fiind prevăzute on-site pentru studenții prezenți. Aș fi dorit să pun educația pe primul loc și să nu conteze nimic altceva, însă acum vorbim despre viață, la modul cel mai strict și concret și nu cred că vreunul dintre noi se poate juca cu viața lui și cu a celor din jur”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI.

Adauga un comentariu